Malijeva z vzpodbudno uvrstitvijo proti zasledovanje

Francoski Le Grand Bornand je v sobotnem dopoldnevu gostil žensko šprintersko preizkušnjo 7,5 km, kjer je bila najhitrejša in obenem najbolj natančna Švicarka Selina Gasparin. Slovenske barve je najbolje zastopala Andreja Mali, ki je zasedla 20. mesto, le tri mesta za njo pa se je uvrstila Teja Gregorin.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Malijevi je za boljšo uvrstitev zmanjkalo nekaj sekund na progi, zato pa je brezhibno opravila svoj strelski nastop, kjer je podrla vseh deset tarč. “Predvsem na strelišču sem si hotela dokazati, da lahko streljam brez ustavljanja, v ritmu in to mi je prineslo tudi vse zadete tarče. To vem že dalj časa s treningov, da moram streljati neprekinjeno, in takrat lahko tudi vse zadanem, kar mi je uspelo danes prikazati na tekmi. Na progi pa sem se za spremembo dodobra ogrela šele v zadnjem krogu. Na začetku se mi je vse zdelo zelo počasi, na koncu pa sem lahko tekla skupaj z Zajcevo in si v zaključku priborila nekaj sekund. Vzponi so bili zelo počasni in je bilo treba pošteno garati, v spustih pa je bila smučina hitra in to mi je ustrezalo, predvsem v delu pred streliščem. Zaostanki za zasledovanje so majhni, zato bo tudi tam možnost za pridobitev dodatnih mest. Pomembno bo dobro ustreliti leže, teči v skupini s tekmicami in se boriti do zadnjega metra,” se nadeja dobrega nedeljskega nastopa Andreja Mali.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Gregorinova se je v kazenskem krogu zavrtela le enkrat (0,1) , vendar pa na progi ni našla pravega občutka in končala tekmo kot triindvajseta. “Že na ogrevanju se mi je zdelo, da danes nisem najbolje razpoložena, kar se je kasneje preneslo tudi na tekmo. Težko razložim, kaj je bilo narobe, samo občutek ni bil pravi. Na strelišču pa se mi ne poklopi, kot bi si želela. Poleti sem bila strelsko res perfektna, po slabem začetku na Švedskem, kjer je bilo precej vetra in nestabilnih pogojev, pa sem izgubila samozaupanje. Prvi dve tekmi sta prav gotovo pustili posledice in preprosto se sedaj ne zmorem otresti tega občutka. Še jutrišnje zasledovanje, kjer upam na izboljšanje uvrstitve, potem pa bo čas za odpravljanje strelskih napak, ki sem se jih nalezla v zadnjih tednih,” je pojasnila Gregorinova

Anja Eržen je obkrožila kazenski krog po vsakem obisku strelišča (1,1), z zaostankom dveh minut in 48 sekund pa je bila uvrščena na 80. mesto in ostala brez zasledovalne tekme.


Anja Eržen [foto: Tomaž Šušteršič]

Selina Gasparin je v dveh tednih osvojila že drugo zgodovinsko zmago za Švico. S prednostjo 8,3 sekunde je premagala Finko Kaiso Mäkäräinen (0,1) in za 11,5 sekunde Ukrajinko Valj Semerenko (0,1).

Ob 13.15 uri se bodo v smučino za 10-kilometrski šprint postavili še moški. Jakov Fak (št. 24) še ni povsem okreval zaradi želodčnih težav, zato bo odločitev o njegovem nastopu znana šele po ogrevanju in nastrelitvi orožja. S štartnimi številkami 43, 71 in 98 pa bodo zanesljivo nastopili Klemen Bauer, Janez Marič in Simon Kočevar.


Rezultati: Svetovni pokal .: Le Grand Bornand :. Sprint (z)


Leave a Comment