Marguč 14. v Sudelfeldu, Košir brez velikega globusa

Nemški Sudelfeld je gostil zadnji tekmi letošnjega svetovnega pokala za deskarje in deskarke paralelnih disciplin. Sedmerica naših fantov in dve dekleti so na kvalifikacijah nastopili že ob 9. uri zjutraj, napredovanje v izločilne boje pa je uspelo Roku Marguču, ki je imel 12. čas. Žanu Koširju napad na veliki kristalni globus ni uspel, saj je zasedel 54. mesto, kar je pomenilo, da ni imel priložnosti nadoknaditi 90 točk, ki so ga ločile od vodilnega Avstrijca Lukasa Mathiesa.

Marguč je imel v osmini finala ob sebi težkega nasprotnika, Sylvaina Dufourja iz Francije, ki je v skupnem seštevku zasedal tretje mesto. S prvo vožnjo sta oba opravila odlično, Francoz pa je čez ciljno črto prišel 19 stotink hitreje. Tudi v drugo sta bila deskarja večinoma časa izenačena, malo pred koncem proge pa je Marguč ob manjši napaki nekoliko skrenil s poti, kar je pomenilo, da je v cilj prišel z dobre pol sekunde zaostanka. Rokova končna uvrstitev je bilo 14. mesto.


Rok Marguč [foto: Miha Matavž]

Na koncu je do zmage prišel prav Dufour, ki je v zadnjem dvoboju dneva premagal Mathiesa. Ta je osvojil veliki kristalni globus in mali veleslalomski, Francoz pa je z današnjo odlično predstavo prišel na drugo mesto na obeh omenjenih lestvicah točk.

Kljub temu, da se je Koširju danes veliki kristalni globus izmaknil, ima za seboj odlično sezono svetovnega pokala. Osvojil je kar tri druga mesta ter eno peto in tako v skupnem seštevku paralelnih disciplin in v veleslalomskem seštevku končal na tretjem mestu. Marguč je bil v veleslalomskem seštevku šesti, v skupnem pa 8., Rok Flander 22., Tim Mastnak 26., Izidor Šušteršič 32., Jernej Demšar 39., Jure Hafner pa 56.

V ženski konkurenci je danes slavila Švicarka Patrizia Kummer, ki je v velikem finalu ugnala Japonko Tomoko Takeuchi ter s tem prišla tudi do velikega kristalnega globusa. Gloria Kotnik ima z 22. mestom v skupni razvrstitvi za seboj najboljšo sezono v karieri.


Rezultati: Svetovni pokal .: Sudelfeld (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Sudelfeld (ž)
Lestvice: Svetovni pokal (m)
Lestvice: Svetovni pokal (ž)


Leave a Comment