Med kombinatorci slavje Avstrijcev, Slovenca peta

S tekmami poletne velike nagrade so pričeli tudi nordijski kombinatorci, ki so se zbrali v nemškem Oberwiesenthalu. Na sporedu je bil ekipni šprint, kjer je Slovenija tekmovala z dvema ekipama. Prvo postavo sta predstavljala Marjan Jelenko in Gašper Berlot, v drugi pa sta bila Jože Kamenik in Matic Plaznik.

Najprej so se kombinatorci pomerili na skakalnici, kjer je vodila Avstrija 1 pred Nemčija 1 in Japonsko 3. Berlot (86,5 m) in Jelenko (93,5 m) sta bila na osmem, Plaznik (78,0) in Kamenik (83,0) pa na 26. mestu izmed 31 ekip.


Marjan Jelenko [foto: OK Val di Fiemme]

Na tekaškem delu je Avstrija 1 (Bernhard Gruber, Christoph Bieler) uspešno odbijala napade tekmecev. Gruber in Bieler sta se tako veselila zmage, ki pa sta jo dosegla v ciljnem finišu, kjer je bil Gruber boljši od Japonca Yusuke Minato. Razlika med Avstrijo 1 in Japonsko 1 (Akito Watabe, Yusuke Minato) na drugem mestu je bila namreč le 0,7 s. Tretje uvrščena Eric Frenzel in Johannes Rydzek (Nemčija 1) sta v cilj prišla z 4,0 s zaostanka.

Jelenko in Berlot sta se na 2×7,5 km tekaški progi dobro borila in napredovala do petega mesta ter tako le za las zaostala za lanskoletnim odličnim tretjim mestom. Ob le 12 stopinjah Celzija pa sta Kamenik in Plaznik končala na 22. mestu.

V nedeljo je na sporedu še posamična tekma.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Oberwiesenthal :. Uradni rezultati


Leave a Comment