Med mladimi biatlonci Dovžan na 14. mestu


Tina Mlakar, Urška Poje in Neva Pančur [foto: Tomaž Šušteršič]

V avstrijskem Obertilliachu so z zasledovalnimi tekmami nadaljevali nastope za naslove svetovnih prvakov mladinci, mladinke in mlajši člani. Najbolje se je spet odrezal mladinec Miha Dovžan, ki je osvojil 14. mesto, Urška Poje pa je bila pri mladinkah 34.

Na 10-kilometrski zasledovalni preizkušnji smo imeli Slovenci v ognju kar štiri železa: Dovžana, Petrinčiča, Zabreta in Ožbolta. Najboljši mladi slovenski biatlonec je žal že na prvem strelskem postanku pustil nedotaknjene tri tarče. Do cilja je vendarle nekoliko izboljšal strelsko statistiko, saj se je po preostalih treh streljanjih le še trikrat zavrtel v kazenskem krogu (3,1,0,2) in v cilju zaključil tekmo kot 14. “Več bi se dalo iztržiti iz današnjega nastopa, vendar nisem mogel umiriti puške na prvem streljanju leže. V teku sem bil močan in prav zato bi moral izkoristiti priložnost. Nekako sicer dosegam cilje, ki sem si jih zastavil za to prvenstvo, vendar ostaja občutek, da bi lahko prikazal še več,” po tekmi ni skrival svojih potencialov in ambicij Miha Dovžan.


Miha Dovžan [foto: Tomaž Šušteršič]

Žan Petrinčič in Jure Ožbolt sta se glede na rezultate v šprintu povzpela po lestvici za deset oz. enajst mest. Petrinčič je na račun najboljše slovenske strelske predstave (0,1,2,0) zasedel 34. mesto, Ožbolt pa je bil 43. (0,1,3,1). Več težav je imel na strelišču Vid Zabret, ki je osemkrat obkrožil kazenski krog (2,3,1,2) in pritekel skozi cilj 57.

Na 7,5-kilometrskem zasledovanju za mladinke je bila najbolje uvrščena Slovenka Urška Poje, ki je sicer nekoliko poslabšala svoje izhodišče s šprinta, vendar pa še vedno zasedla zelo solidno 34. mesto. Spodbuden je bil tudi njen strelski nastop, saj je zgrešila le po eno tarčo na vsakem postanku. “Manj kot rezultat je za nas punce, ki smo še nekoliko mlajše, pomembno pridobivati izkušnje in stopnjevati formo do olimpijskega festivala mladih, ki bo letos v Romuniji. Konkurenca je zelo močna in tiste najboljše, so tudi kar nekaj let starejše. Želela sem odteči in ustreliti kot bi sodelovala na domačih tekmah in delno mi je to tudi uspelo. Sem kar zadovoljna z dosedanjima nastopoma,” je komentirala Pojetova.


Neva Pancur, Tina Mlakar [foto: Tomaž Šušteršič]

Neva Pančur kot druga najboljša slovenska predstavnica je izboljšala šprintersko uvrstitev za dve mesti in osvojila 49. mesto (0,0,2,3), Tina Mlakar pa je z nekoliko skromnejšim streljanjem (3,0,2,3) ohranila 56. mesto.

Med mlajšimi člani zastopa slovenske barve na tem prvenstvu le Primož Pančur. Na včerajšnjem šprintu je bil 49., današnje zasledovanje pa je bilo zanj uspešnejše, saj je s 43. mestom izboljšal (0,0,1,1) predhodno predstavo.

Mladi biatlonci in biatlonke bodo spet nastopili v torek na najdaljših, posamičnih biatlonskih preizkušnjah.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Obertiliach :. Mladinci
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Obertiliach :. Mladinke
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Obertiliach :. Mlajši člani


Leave a Comment