Mladi biatlonci na mladinskem svetovnem prvenstvu v Novem mestu


Lili Drčar [foto: Klemen Zibelnik]

V jutranjih urah so se proti Češki odpravili članice in člani mladinske in B reprezentance. Nove Mesto na Moravskem bo od 28. januarja do 5. februarja 2011 gostitelj IBU svetovnega prvenstva v biatlonu za mladince in mlajše člane do 21 let.

Slovensko zastopstvo v sestavi Lili Drčar, Simon Kočevar, Anže Povirk (mlajši člani) in Eva Urevc, Primož Pančur, Juš Kolarič, Jure Sterle in Vid Zabret (mladinci) vodi Boštjan Lekan s pomočnikoma Robertom Sitarjem in Matjažem Curkom.

Pred odhodom smo na Pokljuki opravili intenziven šestdnevni pripravljalni trening v podobnih pogojih, kot jih pričakujemo tudi na prizorišču prvenstva. Predvsem smo stopnjevali tekaško formo in streljanje s korekcijami zaradi različnih spremenljivih pogojev kot so veter, menjavanje sončne in senčne lege, ipd. Veliko časa smo posvetili tudi psihološki pripravi, ki je še posebej pomembna pri mladih biatloncih. Naši cilji za prvenstvo temeljijo na realnih pričakovanjih, ki so skladni trenutnemu stanju tekmovalk in tekmovalcev. Želimo pa si vsaj ene uvrstitve med deseterico in rezultatsko izboljšanje dosežkov, ki jih je ta generacija letos že dosegla na tekmah IBU pokala. To pomeni 8. mesto Lili Drčar in 16. mesto Simona Kočevarja na tekmah posameznikov in čim boljša udeležba mladinske štafete,” je strnil pričakovanja Lekan.


Program prvenstva:
– petek, 28.01. – uradni trening
– sobota, 29.01. – šprint (vse kategorije)
– nedelja, 30.01. – zasledovalno (vse kategorije)
– ponedeljek, 31.01. – uradni trening
– torek, 01.02. – posamično (mladinci, mladinke)
– sreda, 02.02. – posamično (ml. člani, ml. članice)
– četrtek, 03.02. – uradni trening
– petek, 04.02. – štafeta (mladinci, mladinke)
– sobota, 05.02. – štafeta (ml. člani, ml. članice)

Leave a Comment