MSP: Biatlonci zaključili nastope s povprečnimi rezultati


Lili Drčar [foto: Klemen Zibelnik]

Slovenski biatlonci so se s tekmo moške mladinske štafete 3 x 7,5 km poslovili od svetovnega prvenstva v biatlonu za mladince in mlajše člane v Novem mestu na Češkem.

Postava v kateri v sodelovali Juš Kolarič, Vid Zabret in Primož Pančur je med devetnajstimi štafetami zasedla 15. mesto (2+11). Brez obiska kazenskega kroga je uspelo nastop opraviti le Kolariču (0+1) v prvi predaji, medtem ko sta Zabret (1+6) in Pančur (1+4) morala po streljanju stoje po enkrat v dodatnih 150 metrov dolg kazenski krog. To je slovensko štafeto še dodatno potisnilo po lestvici navzdol, da je pristala v zadnji četrtini udeleženih. “To je zaenkrat domet te ekipe, ki pa je še relativno mlada, saj bomo z njo tudi prihodnje leto še lahko nastopili v mladinski kategoriji. Preko noči je zapadlo nekaj snega, kar je še dodatno upočasnilo progo, na strelišču pa ves čas malo piha veter, kar ga naredi še bolj zahtevnega. Naši tekmovalci še nimajo dovolj izkušenj, pa tudi tekaško še niso povsem na nivoju sovrstnikov. Veliko bo še potrebno delati z njimi za novo soočenje s konkurenco, s katero se bodo že kmalu spet srečali na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Liberecu,” je predstavo slovenskega zastopstva ovrednotil vodja mladinske ekipe in trener Robert Sitar.

Pred današnjimi štafetnimi preizkušnjami so bile na sporedu posamične tekme, kjer je že v sredo s 15-kilometrsko progo in štirimi zgrešenimi streljanji najbolje opravil mlajši član Simon Kočevar. S 15. mestom (1,0,1,2) se je še najbolj približal cilju slovenske odprave, ki si je želela vsaj ene uvrstitve med deseterico. Anže Povirk je na isti tekmi zasedel 52. mesto (1,3,0,2), Lili Drčar pa si je v konkurenci mlajših članic na 12,5-kilometrski progi pritekla in pristreljala 44. mesto (1,3,2,1).

Še dan pred tem so se v isti disciplini merili mladinci in mladinke. Juš Kolarič je osvojil 27. mesto (0,1,0,1), Primož Pančur 55. (1,3,0,1), Jure Sterle 70. (0,1,2,3) in Vid Zabret 82. (2,2,4,2). Edina slovenska predstavnica med mladinkami je bila še zelo mlada Eva Urevc, ki ji žal ni uspel boljši strelski nastop (2,5,1,3) in je zasedla 55. mesto.

Jutri bo nad prvenstvom padel zastor s štafetnima tekmama mlajših članov in mlajših članic, kjer Slovenci nimamo udeležencev.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Nove Mesto :. Posamično (mladinci)
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Nove Mesto :. Posamično (mladinke)
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Nove Mesto :. Posamično (mlajši člani)
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Nove Mesto :. Posamično (mlajše članice)
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Nove Mesto :. Štafeta (m)


Leave a Comment