Na Pokljuki odjuga, Fak bo delil vstopnice

Preizkušnje druge postaje svetovnega pokala v biatlonu v Hochfilznu so končane in del karavane se bo že nocoj, glavnina pa jutri, preselil na Pokljuko, ki bo gostila zadnje tekme za točke svetovnega pokala v letošnjem koledarskem letu.

Na Rudnem polju je bilo danes še vse v znamenju delavcev in priprav na tekme: ″Priprave na tekmovanje potekajo po načrtu, zopet nam je malo zagodlo vreme, ampak tekme definitivno niso ogrožene, nam pa ta odjuga povzroča veliko več dela. Težava je, ker nimamo veliko snega in je vse treba prilagoditi, na strelišče vozimo sneg iz okolice,″ je o poteku priprav povedal vodja tekmovanja Matej Kordež in dodal: ″Večina stvari je pripravljenih, vedno pa je treba delati do zadnjega dne, ni pomembno ali so razmere odlične ali pa malo slabše.


Na Pokljuki organizatorjem ponagaja odjuga [foto: OK Pokljuka]

Jutrišnji neuradni trening je zaradi odjuge odpovedan. Tekmovalci in tekmovalke pa bodo mogoče proge lahko preizkusili v torek, v sredo pa je nato na urniku tudi uradni trening. ″Do srede mora biti vse pripravljeno in tako tudi bo,″ je še dodal vodja tekmovanja.

Vremenska napoved za konec naslednjega tedna je veliko boljša: ″Naročili smo idealno vreme in vsi ste vabljeni na Pokljuko. V četrtek in petek bosta sprinterski preizkušnji, v soboto obe zasledovalni, v nedeljo pa še tekmi s skupinskim startom. Obeta se nam zanimiv biatlonski konec tedna na Pokljuki,″ je vse ljubitelje športa in biatlona na Rudno polje povabil vodja tekmovanja.

Vstopnice, kot tudi posamezne VIP vstopnice, so na voljo na bencinskih servisih Petrol, na poslovalnicah Pošte Slovenija ter ostalih prodajnih mestih Eventima. Vsi tisti, ki boste v torek zjutraj med 7.00 in 8.00 uro v bližini Petrolovega bencinskega servisa na Viču, ste vljudno vabljeni v družbo najboljšega slovenskega biatlonca Jakova Faka, ki bo razdelil nekaj vstopnic za obisk tekem na Pokljuki.

Leave a Comment