Na Pokljuki pilijo še zadnje podrobnosti

Le še dva dneva nas ločita od začetka tekem svetovnega pokala na Pokljuki, kjer je praktično že vse nared za biatlonske boje na najvišji ravni. Ekipe so opravile prve treninge, organizatorji pa pilijo še zadnje podrobnosti, da se bodo najboljši biatlonci sveta kar najbolje počutili na sončni strani Alp.

Generalno moram reči, da sem zadovoljen. Zadovoljen sem s pripravo, ki je bila narejena do nedelje že pred prihodom ekip, sploh zato, ker kdorkoli je imel priložnost videti Pokljuko pred enajstimi dnevi, je bil trdno prepričan, da tekme ne bo. Narejeno je res veliko, in to pravočasno, kar ni bilo vedno. Navadno ocenjujemo pripravljenost po tem, kako mirno potekajo vse stvari. Lahko rečem, da je vse mirno, kar je gotovo dobro. Ekipe so opravile dva treninga in to brez večjih pripomb. Glede na to, da je vsa proga navožena, je vedno v snegu nekaj kamenja, ki ga je treba odstranjevat. Kar bomo počeli cel teden. Sicer sem pa zelo zadovoljen,” je dejal Borut Nunar, IBU pomočnik direktorja tekmovanj svetovnega pokala.


Borut Nunar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Nunar je bil pred odhodom na Mednarodno biatlonsko zvezo direktor slovenskih biatlonskih reprezentanc, tako da Pokljuko in marljive pokljuške delavce zelo dobro pozna: “Vesel sem, da sem doma, da lahko delam na domačem dvorišču in da delam z bivšimi kolegicami in kolegi. Ekipe so z videnim zadovoljne in če so zadovoljne ekipe, smo zadovoljni tudi mi.

Leave a Comment