Na šprintu znova slavje Norvežana, Bauer z drugim najboljšim rezultatom sezone

Drugo moško šprintersko preizkušnjo v finskem Kontiolahtiju je znova osvojil mladi, komaj dvajsetletni Norvežan Johannes Thingnes Boe. Klemen Bauer je z dvanajstim mestom prišel do drugega najboljšega rezultata letošnje sezone v svetovnem pokalu.

Bauer je bil le enkrat neuspešen na streljanju leže, s suvereno tekaško predstavo v zaključnem delu tekme pa mu je le za nekaj sekund ušla deseterica. “Zadovoljen sem s strelsko predstavo, tekaško pa sem že na prejšnji tekmi nakazal, da se lahko kosam z najboljšimi. Prva dva kroga sta bila tudi zaradi streljanja morda še nekoliko bolj rezervirana, v zadnjem pa sem do konca pritisnil na plin, kar so pokazale tudi številke. Izhodišče za zasledovanje je ugodno in tudi v nedeljskem zasledovanju bom poskušal iztržiti kar čim več,” je bil po tekmi prepričan Bauer.


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Jakov Fak je na obeh strelskih postankih pustil nepobeljeno po eno tarčo in se uvrstil na 17. mesto. Lenart Oblak je tožil zaradi bolečin v hrbtu, zaradi česar je bil slabši tudi njegov strelski izkupiček (2,3) in s tem doseženo 78. mesto. Tekme pa ni zaključil Peter Dokl, ki sprva sploh ni nameraval nastopiti, saj ga je že zjutraj obšla slabost.

Tek obeh naših najboljših je na zavidljivi ravni. Žal je bil Jakov spet manj prepričljiv na strelišču, kar pa je predvsem posledica pričakovanj, da mora že končno prikazati boljše rezultate. Ko se bo še malo sprostil, bo najbrž tudi to steklo, vendar pa smo že zelo pri koncu sezone. Klemen je preudarno razporedil moči v tekaškem delu, kar mu je omogočilo odličen tek v zadnjem krogu. Njegova strelska ničla v položaju stoje pa kaže, da njegovo boljše streljanje v zadnjem obdobju le ni naključno. Lenart je tekaško razpoložen, žal pa zaradi bolečin v hrbtu, ni mogel zavzeti ugodnega strelskega položaja, pa tudi na nekaterih delih proge zaradi tega ne more izkoristiti vsega svojega potenciala. Upamo, da bomo to odpravili že do naslednjih tekem v Oslu,” so bile ugotovitve glavnega trenerja Uroša Velepca ob koncu današnje tekme.

Mladi Norvežan Boe je nadaljeval zmagoviti niz, saj si je danes brez zgrešenega strela pokoril Rusa Aleksandra Loginova na drugem (0,0) in Američana Lowella Baileya na tretjem mestu (0,0).


Rezultati: Svetovni pokal.: Kontiolahti :. Sprint (m)


Leave a Comment