Na zasledovanju Bauer do treh točk

Moški so se od francoskega Le Grand Bornanda poslovili z zasledovalno 12,5-kilometrsko preizkušnjo, kjer je ponovno slavil mladi norveški up Johannes Thingnes Boe. Klemen Bauer, edini Slovenec na štartu, je napredoval za šest mest in prečkal cilj kot 38. (0,0,1,2).

Ihanec se je zelo dobro držal prvo polovico tekme, saj je obe streljanji leže opravil brez napake, ter iz kroga v krog napredoval vse do 32. mesta. Po streljanjih stoje je moral trikrat obkrožiti kazenski krog, bil po zadnjem izhodu iz strelišča že izven štirideseterice, nato pa si je do cilja vendarle izboril 38. mesto in tretje točke svetovnega pokala v tej sezoni.


Na zasledovalni tekmi je nastopil le Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Navkljub rezultatu, nastop ni bil slab. Občutki so zelo različni, morda mi manjka še nekaj hitrosti in nekaj natančnosti, saj prikazano še ni bilo dovolj za vidnejše napredovanje. V smučini sem se lahko prebijal naprej in se primerjal s tekmeci, na strelišču pa bo potrebno storiti korak naprej. Na tretjem postanku mi je šlo dokaj solidno, na zadnjem pa sem se boril za vsako zadeto tarčo. Časa do naslednjih tekem je dovolj in tega bom izkoristil za popravke napak,” je napovedal Bauer.

Mlajši od bratov Boe je znova prikazal odlično predstavo, saj je vodil od štarta do cilja in se kljub eni zgrešeni tarči (0,1,0,0) s prepričljivo prednostjo 37,5 sekund, že drugič v dveh dneh zavitel na najvišjo stopničko. Drugo mesto je osvojil Nemec Erik Lesser, ki mu edinemu izmed deseterice ni bilo potrebno v kazenski krog, na tretje mesto pa je napredoval Rus Anton Šipulin (0,0,1,0).

Biatlonci se bodo znova potegovali za točke svetovnega pokala po božično-novoletnih praznikih, ko jih bo 3. januarja pozdravil nemški Oberhof.


Rezultati: Svetovni pokal .: Le Grand Bornand :. Zasledovalno (ž)


Leave a Comment