Najboljša biatlonca pretekle zime sta Teja Gregoin in Jakov Fak


Peter Zupan, Jakov Fak, Teja Gregorin, Barbara Kürner Čad [foto: Tomaž Šušteršič]

V Športnem centru Triglav Pokljuka na Rudnem polju je včeraj potekala tradicionalna prireditev Biatlonski dan, kjer so razglasili najuspešnejše slovenske biatlonce pretekle zimske sezone. To sta postala Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) v ženski konkurenci in Jakov Fak (ŠD Pokljuka) pri moških.

Z osvojenim naslovom svetovnega prvaka in kot članu srebrne mešane štafete s svetovnega prvenstva v Ruhpoldingu slednjega prav gotovo uvršča tudi med najuspešnejše slovenske zimske športnike. Obe prestižni kolajni je osvojil v olimpijskih disciplinah, kar daje njegovim dosežkom še posebno vrednost. “Res imam za seboj krasno sezono in le želim si lahko takšnih rezultatov tudi v prihodnje. Seveda segajo želje še višje, obenem pa so že usmerjene tudi v zimske olimpijske igre čez dve leti. Hvala vsem, ki ste se danes zbrali in še posebej vsem tistim pokroviteljem, opremljevalcem in podpornikom slovenskega biatlona, ki nam omogočate, da se na najvišjem nivoju ukvarjamo s tem prekrasnim športom. Naša zaveza pa je, da še naprej dosegamo vrhunske športne rezultate,” je bilo sporočilo Jakova Faka.

Gregorinova pa si je naslov priborila kot članica srebrne mešane štafete in tretjeuvrščena s tekme svetovnega pokala na slovitem norveškem Holmenkollnu. “Moja skupna uvrstitev v svetovnem pokalu ni bila na ravni tiste izpred dveh sezon, vendar pa nosita težo letošnje zime predvsem srebro s svetovnega prvenstva in tako težko pričakovane stopničke na tekmi svetovnega pokala. Prav gotovo imam v svoji karieri pred seboj še kar nekaj let, obenem pa verjamem, da bo že nova sezona prinesla še boljše uvrstitve kot letos,” je napovedala Teja Gregorin.


Miha Dovžan [foto: Tomaž Šušteršič]

Najboljši mladi biatlonec je postal Miha Dovžan (ŠD Gorje), ki je na Zimskih olimpijskih igrah mladih v Innsbrucku osvojil peto mesto. Za najuspešnejše biatlonsko društvo oz. klub je bil razglašen SK Ihan, titulo najuspešnejšega kluba za delo z mladimi pa so si prislužili v SK Kovinoplastiki iz Loža.


Podpis nove sponzorske pogodbe [foto: Tomaž Šušteršič]

Novi sponzorji reprezentance

Poleg razglasitve najboljših biatlonk in biatloncev ter podelitve priznanj za osvojena mesta v slovenskem pokalu, so biatlonci podpisali tudi dve novi sponzorski pogodbi. Prva je bila sklenjena z novim velikim sponzorjem biatlonskih reprezentanc, družbo Comita d.d. iz Kranja, ki bo v naslednjih dveh letih vložila precejšnja sponzorska sredstva v slovenski biatlon. V imenu družbe je pogodbo podpisal njen direktor Danilo Duraković, v imenu Zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije pa njegov predsednik Peter Zupan. Predstavnik Comite, Aljoša Ivančič je ob tem svečanem dogodku tudi pojasnil njihovo odločitev in usmerjenost njihove družbe na ruski trg, kjer je prav biatlon eden izmed najpomembnejših zimskih športov. Druga pomembna sponzorska pogodba pa je bila sklenjena med Organizacijskim odborom Pokljuka in družbo Europlakat d.o.o. in predvideva pokroviteljstvo svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki, ki bo spet potekal na progah pod Viševnikom med 12. in 16. decembrom 2012.


Simbolično preoblačenje reprezentantov [foto: Tomaž Šušteršič]

Zamenjava opremljevalca z oblačili

Predstavniki Smučarske zveze Slovenije, Zbora za biatlon in biatlonskih reprezentanc so se spominskimi fotografijami srebrne mešane štafete zahvalili vsem, ki jim že več let stojijo ob strani, obenem pa napovedali tudi zamenjavo glavnega opremljevalca reprezentance z oblačili. Po šestih sezonah sodelovanja z blagovno znamko Maya Maya je novi uradni opremljevalec postal One Way, ki je do sedaj že opremljal slovensko smučarsko-tekaško reprezentanco. Tekmovalci so s preoblačenjem v nove majice tudi simbolično prevzeli finskega proizvajalca tekaških dresov in oblačil za prosti čas, ki ga na slovenskem trgu zastopa najboljša slovenska tekačica Petra Majdič. V zadnjih letih kariere je tudi sama tekmovala in zmagovala v njihovih izdelkih, kar je še dodatno zagotovilo kvalitete njihovih proizvodov.


Donatorska sredstva za kombinirano vozilo [foto: Tomaž Šušteršič]

V hipu zbrali preko 20.000 €

Člani servisne ekipe biatlonske reprezentance so izvedli še akcijo zbiranja sredstev za novo kombinirano vozilo. Šest let stari Mercedes je s preko 200.000 kilometri odslužil svoje, zato je bil zaradi varnosti in zanesljivosti nujen nakup novega. V pičle pol ure so serviserji slovenskih biatloncev s pomočjo donatorjev zbrali kar 24.112 evrov za nakup kombija. Popoldne, ki se je že prevešalo v večer, je minilo v prijetnem druženju s člani reprezentance in njihovimi domačimi, klubskimi delavci, novinarji in predstavniki podjetij, ki podpirajo slovenski biatlon.

Leave a Comment