Najhitrejša na ženskem šprintu domačinka, Gregorinova 26.

Večerni šprint v Kontiolahtiju je kljub eni nepobeljeni tarči pripadel domačinki Kaisi Makarainen. Najboljša Slovenka Teja Gregorin je osvojila 26. mesto.

Gregorinova je tekmo spet začela nekoliko počasneje, zadela vse tarče v položaju leže, na zadnjem strelskem postanku pustila nepokriti deveto in deseto tarčo, ter stopnjevala tekaški ritem do cilja.
Že na ogrevanju sem se počutila precej zaspano in nerazpoloženo, kar se je kasneje poznalo tudi na uvodnem krogu. Čeprav sem zgrešila dvakrat, se k sreči popravljajo vsaj občutki na strelišču. V primerjavi s tekmami na Pokljuki, čutim boljšo pripravljenost in imam občutek, da me čaka še kakšna lepa in uspešna tekma. To je nenazadnje spet pokazal tudi zadnji krog. Že naslednji šprint bo lahko pravi pokazatelj tega, vsekakor pa si želim premika v zgornji del uvrščenih,” je napovedala Teja Gregorin.


Teja Gregorin [foto: Črt Slavec/OK Pokljuka]

Andreja Mali je zasedla 50. mesto (1,1), Anja Eržen pa nikakor ni ujela strelskega ritma in pristala na 79. mestu (2,2).

Poleg Makarainenove sta se na oder za zmagovalke zavihteli še Rusinja Olga Zajceva in rojakinja Mari Laukannen. Obe sta zadeli vse tarče in za zmagovalko zaostali 6,1 ter 22,7 sekunde. Finski biatlonki sta s tem dosežkom na najlepši možen način nagradili tudi domače organizatorje, ki bodo prihodnjo sezono gostili svetovno prvenstvo v biatlonu.

Zaradi odpadlih tekem na začetku sezone bosta v soboto v Kontiolahtiju na sporedu še dve šprinterski preizkušnji, na podlagi katerih se bodo v nedeljo pomerile biatlonke in biatlonci v zasledovanju.


Rezultati: Svetovni pokal.: kontiolahti :. Sprint (m)


Leave a Comment