Naslovi državnih prvakov na dolge proge so razdeljeni

Rudno polje na Pokljuki je danes gostilo 22. državno prvenstvo na dolgih progah. Med člani je na 30 km v klasični tehniki zmagal Domen Potočnik (TSK OGP GRAD Bled) s časom 1:17,23 7 pred Rokom Tršanom (TSK Logatec) in Lukom Gostinčarjem (TSK JUB Dol). Članice so se pomerile na 20 km prav tako v klasični tehniki, kjer je zmago slavila nova državna prvakinja Barbara Jezeršek (TSK Triglav) s časom 1:01:50,7 pred klubsko kolegico Vesno Fabjan. Tretja je bila Alenka Čebašek (TSK OGP GRAD Bled).


Barbara Jezeršek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V juniorski kategoriji je pri fantih zmagal Mark Klinar (TSK OGP GRAB Bled) pred Aljažem Praznikom (TSK JUB Dol) ter Nejcem Stanekom (TSK Triglav) pri dekletih pa Tjaša Zupan (TSK OGP GRAD Bled).

V kategoriji starejših mladincev je na 20 km zmagal Miha Šimenc (TSK Logatec) s časom 57:19,1 pred Lovrom Malnarjem (TSK Logatec) in Benjaminom Črvom (ND Rateče Planica). Državna prvakinja v kategoriji starejših mladink je postala Anamarija Lampič s časom 1:04:00,3 pred Anito Klemenčič (obe TSK Triglav) ter Nina Žavbi Kunaver (NŠD Medvode).


Rezultati: Članice
Rezultati: Člani
Rezultati: Juniorji, mladinci


Leave a Comment