Odpovedana tudi moška zasledovalna preizkušnja

Moška zasledovalna tekma je bila sprva prestavljena za 30 minut, po sestanku tekmovalne žirije pa tudi ta odpovedana. Ker se orkanski veter v Östersundu ni umiril, niti ni kazalo, da bi se v kratkem, večina tekmovalnih ekip pa ima zvečer že načrtovane odhode s prizorišča, je bila takšna odločitev edina možna.

Žal smo vložili ogromno truda in si povzročili tudi nemalo stroškov, potem pa nas je doletela odpoved obeh tekem. Več dejavnikov je očitno botrovalo k takšni odločitvi, ki je na vsak način tudi najbolj pravilna. Oba naša najboljša tekmovalca Bauer in Fak sta si sicer želela nastopiti, saj sta bila prepričana, da lahko precej napredujeta glede na uvrstitvi s šprinta. Kar nekaj je bilo že polemik med žensko tekmo, vendar moram povedati, da je bilo med njihovo nastrelitvijo še relativno mirno in je resneje pričelo pihati šele ob štartu, torej je bila odločitev, da se prične s tekmo edina logična, kot tudi, da se jo kasneje vendarle zaustavi. Vsekakor si ne bi želel biti v organizatorjevi koži, ker ni bilo možno z njihove strani storiti prav nič več, kot le odpovedati zasledovanji,” je iz Östersunda komentiral dogajanje glavni trener slovenske ekipe Uroš Velepec.


Tekma v Östersundu ni bila izpeljana [foto: Tomaž Šušteršič]

Upoštevali smo dve osnovni načeli, varnost tekmovalcev in enakovredni tekmovalni pogoji za vse. Žal zaradi močnega vetra nobenega od teh ne bi bilo možno zagotoviti, zato smo se odločili za odpoved. Tekmi ne bosta ponovljeni, niti se ne predvideva njuna nadomestitev,” so še sporočili iz Mednarodne biatlonske zveze.

Karavana se sedaj seli v sosednjo Avstrijo, kjer bodo v Hochfilznu od petka 6. do nedelje 8. decembra na sporedu šprinterske, štafetne in zasledovalne preizkušnje.

Leave a Comment