Ogorelc v Innichenu pred Flisarjem

Smučarji in smučarke, ki nastopajo v krosu, so se po manj kot 24 urah od zadnje preizkušnje znova podali v boj za točke svetovnega pokala. Uvodni del tekme v Innichenu se je začel v jutranjih urah s kvalifikacijami, v katerih smo imeli tri predstavnike. Filip Flisar, Saša Farič in Blaž Ogorelc, ki so v soboto dosegli lep ekipni uspeh, so danes poskušali ponoviti rezultate oziroma jih celo izboljšati.


[foto: SZS]

Saša je bila prva, ki je uspešno opravila s kvalifikacijsko vožnjo, saj je postavila 31. čas in tako napredovala v osmino finala. Zelo dobro se je odrezal tudi Filip, ki je napovedal boj za najvišja mesta, po tem, ko je dopoldan zasedel sedmo mesto, Blaž, ki je včeraj prvič v karieri nastopil v izločilnih bojih tekem najvišjega ranga, pa je danes nadaljeval v še lepšem slogu, saj se je v osmino finala podal kot 10. najboljši.

Ob 13.30 se je tako začel sklepni del tekmovanja v Italiji. Saša je nastopila v zadnji četverici tekmovalk, skupaj z drugo uvrščeno v kvalifikacijah, Norvežanko Hoeie Gjefsenovo, 15. uvrščeno Švicarko Serainovo in 18. Avstrijko Limbacherjevo. Žal pa ji prvi preboj v četrtfinale v sezoni ni uspel, saj je v cilj prišla četrta po vrsti.

Znova dvoboj Flisar – Ogorelc

V moški konkurenci je bil scenarij nastavljen podobno kot včeraj, saj sta se v sedmi skupini osmine finala skupaj ponovno znašla Flisar in Ogorelc. Tokrat sta se jima na startnih vratih pridružila Avstrijec Rohrweck, ki je bil v kvalifikacijah 23. ter Nemec Schauer, ki je postavil 26. čas. Razplet pa ni bil isti, saj je Ogorelc v cilj prišel prvi, sledil pa mu je Schauer.


Filip Flisar tokrat ni bil najvišje uvrščeni Slovenec [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Blaž, ki je že s samo uvrstitvijo v četrtfinale dosegel rezultat kariere, se je nato pomeril še z Avstrijcem Mattom, tretjim najboljšim krosistom sezone in s Kanadčanom Heilieom. Ta dva sta uspela ugnati tekmeca in se uvrstiti v polfinale, medtem ko je naš smučar odstopil. “Predvsem sem zadovoljen s kvalifikacijami, saj sem z visoko startno številko uspel postaviti dober čas. V osmini finala me je na startu kar dajala trema, tako da sam start in tudi vožnja nista bila dobra. Vozil sem se v ozadju, toda spredaj so se zapletli in uspelo mi je peljati mimo in priti prvi v cilj. V četrtfinalu sem se bolj sprostil, dobro startal in bil po dveh tretjinah proge na drugem mestu. Potem so izkušnje terjale svoje, nisem zaprl linije in Nemec me je prehitel po notranji strani. Izgubil sem hitrost, na kar me je stisnil še Kanadčan, tako da sem končal na četrtem mestu. Toda s to uvrstitvijo sem zadovoljen. Popotnica je dobra, zdaj vidim, da se lahko približam najboljšim. Moram še pridobiti izkušnje v bojih s tremi tekmeci,” je po tekmi razmišljal Ogorelc.

Kljub temu je lahko z uvrstitvijo in s celotnim koncem tedna v Italiji zadovoljen. Po včerajšnjem 23. mestu je bil danes namreč 14. Filip je tekmovanje v Innichenu sklenil s 26. mestom, medtem ko je bila Saša 31.

Grenkega priokusa ni

Trener A reprezentance v smučarskem krosu Primož Vrhovnik je po tekmi razmišljal: “Blaž je bil v isti skupini kot Filip in najprej vozil na četrtem mestu, Filip pa je vodil. Na istem mestu kot včeraj se je pripetila ista zgodba in Blaž se je dobro znašel v gneči in odpeljal mimo ter nato suvereno nadaljeval. V drugo je odlično startal in vozil na drugem mestu, vendar je v enem trenutku pustil tekmecu preveč prostora in ta ga je nato zaprl. To so izkušnje, ti gre za pol metra oziroma za stotinke sekunde. Grenkega priokusa ni, a bil je zelo blizu, da bi bil med osem, kar bi bilo vrhunsko. Toda tudi 14. mesto je pokazatelj, da zna dobro voziti.


Rezultati: Svetovni pokal .: Innichen (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Innichen (ž)


Leave a Comment