Pokljuki kupica čestitk


Pokljuka [foto: Črt Slavec]

V nedeljo smo bili priča spektakularnemu zaključku tekem za svetovni pokal, ki jih je gostila Pokljuka. Pravljična kulisa, odlična organizacija, izjemno vzdušje in napete preizkušnje so postavile piko na i športnemu prazniku na Rudnem polju. Z vseh strani so deževale pozitivne ocene.

Borut Nunar, tehnični komite Mednarodne biatlonske zveze (IBU): “Po tehnični plati lahko rečemo, da so bile stvari dobro pripravljene. Vse je bilo v skladu s pričakovanju in je potekalo brez težav. Organizatorji so sledili napotkom Mednarodne biatlonske zveze, naše sodelovanje je bilo super. Prostorska organizacija, ki je bila malce spremenjena od lani, se je izkazala za dobro. Veseli smo, da so razmere prav vsem tekmovalcem in tekmovalkam omogočale, da pokažejo, kaj znajo.

Peter Zupan, podpredsednik Izvršnega odbora OK Pokljuka: “Priprave na tekme smo začeli več kot mesec dni pred začetkom, kar nam je omogočalo kakovostno izvedbo tekem za svetovni pokal. Imeli smo srečo z vremenom, v celem obdobju je bilo angažiranih več kot 300 pokljuških delavcev ter okrog 70 pripadnikov Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske. Vsa tekmovanja so bila izvedena po programu IBU-ja. Pohvalili so organizacijo, pripravljenost prizorišč, tudi novinarji so bili zadovoljni s pogoji dela. Nisem pričakoval, da bomo tako uspešno opravili vse naloge, ki so bile zastavljene pred začetkom. Trdno verjamemo, da se bo sloves Pokljuke razširil po celem svetu. Zadovoljna sta bila tudi predsednik IBU-ja Anders Besseberg in podpredsednik IBU-ja Ivor Lehotan, ki je izjavil, da tako dobra tekma mešanih štafet lahko prinese uvrstitev v koledar naslednjih olimpijskih iger. V času tekem smo merili tudi hrup in na podlagi teh podatkov bomo v naslednjih letih marsikaj lahko postorili tudi pri zaščiti ogroženih živalskih vrst. Tako bomo še prijaznejši do okolja, v katerem živi tudi naš pokljuški center.

Leave a Comment