Pred Ostercom na drugi tekmi v Engelbergu le še Avstrijec Huber

Na drugi tekmi celinskega pokala v švicarskem Engelbergu je znova blestel sovrstnik Domna Prevca, Aljaž Osterc, ki je včerajšnjemu tretjemu mestu danes dodal še drugo. Miran Zupančič je bil deveti.

Leta 1999 rojeni Aljaž Osterc je sijajno vstopil v svet zimskih tekem celinskega pokala. Včeraj je bil v Engelbergu tretji, danes pa je odlično formo na začetku zime potrdil z drugim mestom. Po prvi seriji je bil peti, v finalu pa je s 133 metri skočil tik pod vrh. Na njegovi četrti tekmi v tej zimi so to tudi četrte stopničke (na prvih dveh je bil na alpskem pokalu tretji in prvi). Dijaka kranjske gimnazije je v finalu premagal le tretjeuvrščeni s prve serije, Avstrijec Daniel Huber, ki je našega mladeniča premagal za 4,1 točke. Tretje mesto je osvojil včerajšnji zmagovalec z Norveške, Joakim Aune, ki je v finalu izgubil eno mesto.


Aljaž Osterc je v Engelbergu zasedel tretje mesto [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Uspeh Osterca so dopolnili Miran Zupančič na devetem mestu, Nejc Dežman na trinajstem, Tine Bogataj na 17. in Tilen Bartol na 29. mestu, medtem ko je bil tokrat že v prvi seriji diskvalificiran Bor Pavlovčič.

Osterc na odlični poti, da Slovenija ostane pri sedmih kvotah za svetovni pokal

Po polovici prve periode je na prvem mestu včerajšnji zmagovalec in danes četrti Norvežan Halvor Egner Granerud s 150 točkami, drugo mesto pa si delita Aune in Osterc s 140 točkami. Naslednji tekmi, zadnji v drugi periodi, bosta na sporedu v nemškem Neustadtu, takoj po koncu 65. novoletne turneje, kjer bo Slovenija nastopila s sedmimi skakalci. V skupnem seštevku celinskega pokala po sedmih tekmah še naprej vodi Cene Prevc, ki je skakal samo na treh tekmah, a ima 280 točk, 15 več od drugega Huberja. V pokalu narodov ima Avstrija 115 točk prednosti pred drugouvrščeno Slovenijo.


Rezultati: Celinski pokal .: Engelberg


Leave a Comment