Prevc: “Na Sapporo sem že nekoliko pozabil”

Skakalci so se vrnili iz zgodovinsko uspešne japonske turneje svetovnega pokala. V Sapporu so v soboto slavili dvojno zmago (Peter Prevc, Jernej Damjan), v nedeljo pa prvič v zgodovini celo trojne (Damjan, Prevc, Robert Kranjec). Prvo ime slovenske ekipe vsekakor ostaja Prevc, ki je že v soboto prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.


Peter Prevc se je skupaj z ekipo razveselil rumene majice vodilnega [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na Sapporo sem nekoliko že pozabil, vendar ga moram sedaj znova prebuditi. Skoki so bili zelo na visokem nivoju. Naredil sem zelo dobre skoke, poklopili so se tudi pogoji, tako pa so prišli tudi rezultati. Vsi smo vedeli, da rumeno majico lahko prevzemam, a se je bilo za to potrebno potruditi in dobro nastopiti. V mislih še ne razmišljam o olimpijskih igrah,” je takoj po dolgem letu v Slovenijo na domačih tleh dejal Prevc, ki bo že jutri opravil kondicijski trening, nato pa ga v sredo čaka skakalni trening v Planici, v četrtek pa se skupaj z ekipo odpravlja proti zadnji postaji pred olimpijskimi igrami nemškem Willingenu.

Po zagotovil glavnega trenerja Gorana Janusa bodo v Willingenu poleg Prevca nastopili še Kranjec, Damjan, Tomaž Naglič, Jurij Tepeš, Nejc Dežman in povratnik Jaka Hvala.


Fotogalerija: 27.01.2014, novinarska konferenca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]


Leave a Comment