Pri ženska zmagala Makarainenova, Gregorinova 14

Še eno zmago si je na domačem prizorišču v Kontiolahtiju pritekla in pristreljala biatlonka Kaisa Makarainen, ki je bila najboljša na ženski šprinterski preizkušnji. Teja Gregorin se je z brezhibno strelsko predstavo na 7,5-kilometrski progi zavihtela na 14. mesto.

Velik del 43,3 sekundnega zaostanka si je Gregorinova nabrala že do prvega streljanja, sicer bi bila njena uvrstitev lahko še višja. Tekaški tempo je spet stopnjevala šele v zaključku tekme, čeprav sama tega ni čutila tako močno, kot na prejšnji tekmi. “Nisem imela občutka, da sem tako počasi pričela tekmo, sicer bi najbrž že takoj vsaj nekoliko pospešila. Trenutno je tekaško stanje pač takšno, kot se kaže na teh zadnjih tekmah. Pozitivno stran sem našla v streljanju, kjer so se mi povrnili občutki samozaupanja. Obenem me veseli, da zaostanek ni pretirano velik in bom lahko ob natančnem streljanju na zasledovalni tekmi še napredovala. Razmere na progi so bile precej težke, vendar so bile podobne za vse tekmovalke in vsaka se poskuša po svoje kar najbolje znajti v njih,” je še komentirala Gregorinova.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Tudi Andreja Mali se je izognila kazenskemu krogu in končala tekmo na 29. mestu ter dosegla nove točke svetovnega pokala. Anji Eržen sta ostali nepokriti dve tarči (1,1), s čimer je pristala na 79. mestu in izven dosega možnosti za nastop na jutrišnji zasledovalni tekmi.

Poleg Makarainenove sta stopili na oder za zmagovalke še Norvežanka Tora Berger (0,0) z zaostankom 6,2 sekunde in Čehinja Gabriela Soukalova (0,0), ki je zaostala 12,9 sekunde. Za slednjo, ki je nastopila s štartno številko 71, se je že zdelo, da lahko iz ozadja ogrozi zmago domačinke, vendar je v zadnjem krogu plačala davek slabih razmer na progi in za las ujela tretje mesto.

Nedeljski tekmi se bosta pričali ob 10.45 uri za moške in ob 12.15 uri za ženske. Na obeh bomo imeli Slovenci po dva predstavnika.


Rezultati: Svetovni pokal.: Kontiolahti :. Sprint (ž)


Leave a Comment