Runggaldier z odličnim tekom do zlata


Manuel Faisst, Mattia Runggaldier in Michael Schuller so bili najboljši na današnji preizkušnji [foto: OK Erzurum/Facebook]

Novi mladinski svetovni prvak v nordijski kombinaciji je v turškem Erzurumu z odličnim tekaškim delom postal Italijan Mattia Runggaldier. Borut Mavc je bil 28., Nace Šinkovec 36. in Mitja Drinovec 52.

Na skakalnici je sicer najdlje skočil Norvežan Espen Andersen (100,5 m), vendar je zaradi boljših sodniških ocen kljub pol metra krajšemu skoku vodil Nemec Christian Arlt. Preračunano v sekunde je to pomenilo dve sekundi prednost Nemca pred Norvežanom. Že tretji Sindre Ure Soetvik iz Norveške je tekaški del pričel z 20 sekundnim zaostankom.


Borut Mavc [foto: Aleš Gros/SZS]

Po polovici nastopa je v slovenskem taboru najbolje kazalo Nacetu Šinkovcu. 20-letni član SSK Alpina Žiri je s skokom 94,0 metra zasedel 16. mesto (+0:58), Borut Mavc je pristal pri 87,0 metrih in zasedel 41. mesto (+2:06). Skok pa se je popolnoma ponesrečil Mitji Drinovcu. S 66,0 metri se je na tekaški del kot zadnji (54.) podal s petimi minutami zaostanka. Luka Oblak na tekmovanju ni nastopil.

Na tekaškem delu je odlično nastopil Mattia Runggaldier. Italijan je z daleč najboljšim časom teka napredoval iz 29. mesta na končno prvo in se v cilju prešerno veselil zlatega odličja. Srebro je osvojil Nemec Manuel Faisst (+6,5 s), ki je bi po skokih osmi, bron pa je osvojil še en Nemec, in sicer Michael Schuller (+9,8 s). Schuller je bil po skokih peti. Alrt je v teku izgubil preveč in je z nekaj manj kot polminutnim zaostankom končal na četrtem mestu.

Na teku je izmed naših najbolje nastopil Borut Mavc, saj se je povzpel po lestvici. Na koncu je bil 28. Ravno obratno pa se je zgodilo z Nacetom Šinkovcem, ki je zdrsnil na 36. mesto. Mitja Drinovec je bil 52.

Jutri kombinatorce čaka trening pred petkovo ekipno tekmo.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: ErzurumMitja Drinovec [foto: OK Erzurum/Facebook]

Leave a Comment