Še deset dni do tekem na Pokljuki

Slovenski biatlonci in biatlonke so ta konec tedna na preizkušnjah v Östersundu navdušili z odličnimi rezultati in pokljuškim delavcem dali še dodatno vnemo pri pripravi prizorišča za tekme svetovnega pokala v biatlonu BMW IBU.
 
Prva preizkušnja na Rudnem polju bo že čez 10 dni, zato je v zadnjih dneh na stadionu in ob njem kot v mravljišču. ″Ta konec tedna je več kot 50 ljudi vsak dan na progo nanašalo novozapadli sneg. Na srečo je v sredo padlo 15 centimetrov snega, nekaj smo ga že tudi naredili, imamo še nekaj lanskega na zalogi, tega bomo jutri začeli razvažati na progo,″ je o trenutnih snežnih razmerah na tretji postaji svetovnega pokala povedal vodja tekmovanja Matej Kordež.


Do lanskega izgleda Pokljuki manjka še kar nekaj snega [foto: Črt Slavec/OK Pokljuka]

Pokljuko bo jutri obiskal tekmovalni direktor Mednarodne biatlonske zveze (IBU) Borut Nunar. Ogledal si bo trenutno stanje na prizorišču in potek priprav. ″Ponedeljek še ni tisti dan, ko bi morali sprejeti odločitev, ali tekme lahko izpeljemo ali ne. Odločitev bo padla v sredo, 10. decembra,″ je povedal Matej Kordež in dodal: ″Mi bomo naredili vse, da bomo vseh šest tekem izpeljali in vsem tekmovalcem in tekmovalkam omogočili dobre razmere za tekmovanje.
 
Pokljuka bo tekme svetovnega pokala v biatlonu BMW IBU gostila med 18. in 21. decembrom, večina biatloncev in biatlonk pa naj bi v Slovenijo prišla v ponedeljek, 15. decembra, po tekmah v Hochfilznu v Avstriji.

Leave a Comment