Semerenkova najboljša zasledovalka, Gregorinova 24.

Zadnjo žensko tekmo v tem letu je dobila ukrajinska biatlonka Valj Semerenko, ki se je v francoskem Le Grand Bornandu najbolje znašla na 10-kilometrskem zasledovanju. Čeprav je od obeh slovenskih predstavnic zasedala boljše izhodišče Andreja Mali, je na tekmi več prikazala Teja Gregorin, ki se je uvrstila na 24. mesto (0,0,2,1).

Najboljša slovenska biatlonka se je zjutraj zbudila s podobnimi sindromi kot pred dnevi Jakov Fak. Kljub slabosti in bolečinam v želodcu se je odločila, da bo vseeno nastopila in raje odstopila, če bi bilo prehudo. Po obeh ležečih streljanjih, kjer je zadela vse tarče, je napredovala z začetnega 23. do 15. mesta, nato pa je po tretjem obisku strelišča morala dvakrat zaviti v kazenski krog. Takšen razplet jo je potisnil nazaj do 25. mesta, zadnje streljanje stoje je pustila nepokrito še eno tarčo, zaradi česar je nazadovala še za dve mesti, nato pa na progi kljub slabemu počutju premagala nekaj tekmic in v cilju je semafor pokazal 24. mesto.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Slabost je vplivala bolj na tekaško predstavo, kot pa na streljanje, kjer sem naredila spet nekaj tipičnih napak, ki me spremljajo zadnje obdobje. S trenerjem Kosom sva se na treningih zelo osredotočala na zadnji, peti strel, tokrat pa so bili zgrešeni tisti vmes. Zelo sem se trudila na progi, zato se je to morda delno odrazilo kasneje na strelišču. Tekmovalke so bile očitno dobro razpoložene, kar se je poznalo na hitrem tekaškem tempu, ki bi mu v popolnem zdravstvenem stanju lažje sledila,” je razložila dogajanje na današnji tekmi Teja Gregorin.

Andreja Mali je nastopila kot 20. s šprinta, s svojo predstavo pa pristala v cilju na 43. mestu (0,1,2,2). “Kot na vsakem zasledovanju se je tudi danes odvijalo vse zelo hitro. Treba je bilo hitro teči, ter natančno in hitro streljati. Leže je še bilo nekako, stoje pa nisem zasedla dobrega strelskega položaja, kar se je poznalo na zgrešenih tarčah. Strelski izkupički najboljših tekmovalk so bili zelo dobri, zato bi moral biti cel moj nastop boljši za višjo uvrstitev,” je komentirala tekmo Malijeva.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Obe sta imeli preveč težav na streljanju stoje, da bi lahko tudi v zadnjem delu tekme še napredovali. Teja se je najbrž preveč koncentrirala na zadnja strela, ter zato zgrešila kakšnega pred tem. Vseeno je na dobri poti, da spet sestavi popolno streljanje stoje, na čemer bomo delali v vmesnem obdobju do naslednjih tekem. Andreja pa si je nadela preveliko obremenitev glede na nastop v šprintu. Dokler je držala stik z najboljšimi, je želela dobro opraviti tudi na strelišču in tam se hitro lahko pojavijo napake, če ne zasede dobrega strelskega položaja ali ni stoodstotno pripravljena za vsak strel posebej,” je pojasnil strelski trener Tomaš Kos.

Zmagovalka Semerenkova, ki je bila tretja na šprinterski preizkušnji, se je enkrat zavrtela v kazenskem krogu (1,0,0,0) in še vedno obdržala dobre štiri sekunde prednosti pred drugo ter 15,5 sekunde pred tretjo zasledovalko. S štartnima številkama 12 in 11 sta se na zmagovalni oder prebili Rusinja Irina Starih (0,0,0,0) in Norvežanka Tiril Eckhoff (0,0,1,0).

Ob 13.25 uri se bodo še zadnjič letos na štart postavili biatlonci.


Rezultati: Svetovni pokal .: Le Grand Bornand :. Zasledovalno (ž)


Leave a Comment