Soukalova po treh mesecih spet na vrhu

Biatlonska karavana svetovnega pokala ostaja na ruskih tleh, tokrat se je preselila v Hanti Mansijsk. V tem tednu se bodo biatlonke in biatlonci še zadnjič v tej sezoni potegovali za točke na šprinterskih in zasledovalnih tekmah, ter tekmah s skupinskim štartom. Prva je bila že danes na sporedu ženska 7,5-kilometrska preizkušnja, ki jo je po točno treh mesecih spet osvojila Čehinja Gabriela Soukalova.

Naša najuspešnejša predstavnica Teja Gregorin je zgrešila le deseto tarčo in osvojila 21. mesto. “Zelo nerada delam prehitre zaključke, zato težko ocenim, kaj mi danes ni ustrezalo. Vse je bilo kot v počasnem posnetku, smučini niso nikakor stekle. Čeprav mi sibirski mraz ne ustreza, se počutim v redu in mislim, da je tudi forma iz Sočija še ostala, zato tu ne iščem razlogov. Prav tako tudi ne krivim priprave smuči ali izbora materiala, saj nisem imela nobene konkretne primerjave, vendar hitreje ni šlo. Na strelišču pa sem za zadnji strel spet nekoliko počakala in ga zgrešila. To bova poskušala s trenerjem Kosom odpraviti na vadbenem “suhem” streljanju. Brez tega bi se lahko uvrstila okrog petnajstega mesta in imela boljše izhodišče za zasledovalno tekmo. Ostajam optimistka, da se bo na preostalih dveh tekmah nadaljeval niz iz Sočija. Tudi motivacije za tako želen naskok na stopničke mi še ni zmanjkalo,” je prepričana Gregorinova.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Andreja Mali je bila strelsko neuspešna dvakrat (0,2), zato je tekmo končala na 57. mestu in se uvrstila na sobotno zasledovanje. “Ni se izšlo kot smo pričakovali in si želeli. Čeprav je Teja dobro pripravljena, je bil njen tekaški čas pod njenimi zmožnostmi. Tudi fantje iz servisne ekipe bodo še analizirali situacijo, predvsem pa moramo ohraniti pozitiven pristop k naslednjim tekmam. Tako Teja kot Jakov imata dobri izhodišči v skupnem seštevku, pa tudi v pokalu narodov ohranjamo mesta, ki smo si jih zadali, zato je potrebno zdržati še do nedelje,” je bil komentar glavnega trenerja Uroša Velepca.

Soukalova je svojo prvo zmago osvojila decembra na Pokljuki, danes pa jo je potrdila s prepričljivo prednostjo 17,2 sekunde pred Nemko Andreo Henkel. Obe sta bili na strelišču stoodstotno zanesljivi, medtem ko je tretjeuvrščena Miriam Gössner zgrešila enkrat (0,1) in zaostala za zmagovalko že nekaj več kot pol minute.

Moški, kjer imamo štiri slovenske predstavnike (Fak, Bauer, Dokl, Marič), bodo na 10-kilometrskem šprintu nastopili jutri ob 13. uri.


Rezultati: Svetovni pokal.: Khanty – Mansiysk :. Šprint (ž)


Leave a Comment