SP: Drugič zapored Henklova, Gregorinova sedma


Teja Gregorin [foto: Klemen Zibelnik]

Ženska zasledovalna preizkušnja na 10-kilometrski progi v Fort Kentu je znova pripadla nemškemu biatlonskemu taboru. Še drugič zapored se je veselila Andrea Henkel. S sedmim mestom pa se je Teja Gregorin še devetič v sezoni uvrstila med najboljših deset.

Vse do zadnjega strelskega postanka je biatlonka iz Ihana držala priključek z najboljšimi in se gibala med četrtim in šestim mestom. Zadnjič v položaju stoje pa je bila utrujenost že prevelika in dve tarči sta ostali nepokriti. Vsega skupaj se je štirikrat zavrtela v kazenskem krogu (0,1,1,2). Znova se je izkazala v zadnjem krogu, ko je strelišče zapuščala kot deveta, s hitrim tekaškim tempom pa je uspela pridobiti še dve mesti in zaključila tekmo kot sedma. “Težje je braniti dobro uvrstitev kot napadati iz ozadja. Stoje mi danes ni ustrezal noben položaj in sem se zelo trudila za vsak strel posebej. Noge so se mi tresle, zato sem se veselila vsakega zadetka. Saj uvrstitev je dobra, čeprav vedno potihem pričakujemo več po dobrem nastopu v šprintu,” je bil komentar Teje Gregorin po tekmi.

Andreja Mali, ki je štartala kot 35., je napredovala za eno mesto po rezultatski lestvici. Zaostanek več kot dveh minut s šprinta je bil prevelik za vidnejše napredovanje, prav tako pa se ni mogla pohvaliti s strelskim nastopom. Petkrat (1,2,1,1) je morala zaviti v kazenski krog in tekmo je zaključila kot 34.

Izšlo se je celo bolje kot smo med tekmo pričakovali in delimo zadovoljstvo nad rezultatom. V zaključku se je Teji videlo, da je od tekem že precej utrujena, zato tudi nekaj več napak na strelišču. Tudi druge punce, ki so nastopile na vseh zadnjih tekmah, so že izčrpane, saj si tekme sledijo zapovrstjo, vmes pa ni bilo možnosti za treninge, ker smo potovali s prizorišča na prizorišče. Zaradi tega dejstva in vetrovnih razmer so napake pogostejše tudi pri najboljših,” je ocenil stanje Uroš Velepec.

Kljub dvojni nemški zmaga pa zmagovalka ni bila znana vse do zadnjega streljanja. Vzporedno sta stali na strelišču Neunerjeva in Henklova. Natančnejša je bila slednja, ki je osvojila drugo zmago zapored, mlajša rojakinja pa je bila druga. Le dve biatlonki med prvo dvajseterico pa se lahko pohvalita s stoodstotnim strelskim izkupičkom. Ena izmed njih je bila Francozinja Marie Dorin, ki je osvojila tretje mesto.

Jutri se bodo biatlonke in biatlonci pomerili še zadnjič pred vrhuncem sezone, svetovnim prvenstvom v Khanty Mansiysku. Na tekmah s skupinskim štartom bomo imeli Slovenci v konkurenci dva biatlonca in obe biatlonki. “Moje želje pred tekmo so takšne kot ponavadi. Čim bolj mirna roka in da zdržim v teku. Res se počutim že izčrpano od tega napornega tekmovalnega ritma, vendar pa bom vseeno poskušala ponoviti zadnje uvrstitve,” je bila napoved Gregorinove.


Rezultati: Svetovni pokal .: Fort Kent, :. Zasledovalno (ž)


Leave a Comment