SP: Na moškem sprintu najhitrejši Andreas Birnbacher


Janez Marič [foto: GEPA]

Po ženski sprinterski preizkušnji so se na norveškem Holmenkollnu, kjer poteka finale svetovnega pokala, na 10-kilometrskem sprintu pomerili še moški. Med 93 tekmovalci na startu je slovenske barve branila trojica biatloncev. Klemen Bauer je startal 6. po vrsti, Janez Marič 45., Vasja Rupnik pa 59.

Marič in Rupnik sta čez celotno preizkušnjo tekla solidno in se na prvem streljanju odrezala odlično, saj sta pokrila vseh pet tarč. Bauerju je šlo na prvem streljanju nekoliko slabše, saj je enkrat zgrešil, na drugem pa je mimo tarče ustrelil trikrat, kar je pomenilo, da je izpadel iz boja za najvišja mesta. Na koncu je zasedel 65. mesto. Ostala dva Slovenca sta v drugo pokrila štiri tarče in tako izgubila nekaj mest. Maričev čas ga je na koncu popeljal na 27. mesto, medtem ko je bil Rupnik 33.

Na zmagovalni oder so prišli tekmovalci, ki so imeli na strelišču popoln izkupiček, tako da se je razlika med njimi naredila le v teku. Zmagal je Nemec Andreas Birnbacher, drugi je bil Šved Bjoern Ferry, ki je zaostal 10,2 sekunde, 44 sekund zaostanka za najhitrejšim pa je na tretje mesto popeljalo Nemca Alexandra Wolfa.

Trener Uroš Velepec je spregovoril o razmerah na progi ter o rezultatih Mariča in Rupnika: “Poglejte, tako bom rekel, bila je čudna tekma. Če pogledamo rezultate, vidimo, da je marsikateri favorit ostal zadaj. Mislim, da so danes ne glede na rezultate in na razmere predvsem vplivale smuči. Mi smo imeli nekje povprečne smuči, nekatere reprezentance, predvsem Nemci in Švedi, pa so imeli smuči, ki so bile res vrhunske. Danes je bil na progi umazan sneg, ki je pobiral umazanijo, s kroga v krog je bil slabši, tako da smo imeli zares velike težave, tako mi, kot ostali, tako da bomo poskušali do jutri razmisliti kako naprej. Napovedujejo tudi nov sneg, tako da se bo mogoče prijel proge in bo zato manj umazana. Rezultata sta bila strelsko dobra, tekaško pa solidno, žal sta preveč izgubila s kroga v krog, umazan sneg je pač naredil svoje.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oslo :. Sprint (m)


Leave a Comment