SP: Teja Gregorin osma v seštevku svetovnega pokala


Teja Gregorin [foto: Tomaš Šušteršič]

Holmenkollen nad Oslom je gostil tretjo izmed ženskih biatlonskih preizkušenj in tudi zadnjo v letošnji sezoni. 30 tekmovalk je nastopilo na skupinskem startu in preteklo 12,5 kilometra. Slovenske barve je branila Teja Gregorin, ki je pred začetkom tekme zasedala osmo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Biatlonke so se po progi podale ob 14. uri.

Teja je na prvih dveh streljanjih zgrešila po eno tarčo in tako zasedala 22. mesto, potem pa nadaljevala precej bolje. Na prvem streljanju v stoje je namreč pokrila vse tarče in se povzpela na 15. mesto. Po odhodu iz zadnje postojanke, na kateri je žal zadela le trikrat, je postavila 22. čas, potem pa do cilja s tekom pridobila še eno mesto.

Zmagala je Belorusinja Darya Domracheva, na stopničkah pa sta se ji pridružili še Rusinji Anna Bogaliy-Titovets in Olga Zaitseva, naslov najboljše biatlonke sezone pa je šel v roke Finki Kaisi Maekaeraeinen.

Trener Uroš Velepec je po tekmi opisal nastop Teje, ki je imela v zadnjih dneh zdravstvene težave: “Mi smo pričakovali oziroma upali, da bo preživela dirko, saj je bila zjutraj kar boga, niti ogrevala se ni, je šla samo na start. Rekel sem ji, da naj vso energijo vloži na strelišče in poskuša teči kolikor lahko. Bil se je boj za sedmo mesto v končnem seštevku svetovnega pokala z Dorinovo, žal ga je izgubila za štiri točke, a dala je vse od sebe. Škoda zadnjega streljanja stoje, če bi tam šla ven s samo enim zgrešenim bi lahko bila celo sedma. Toda osmo mesto je vseeno njena najboljša uvrstitev v karieri in s tem moramo biti več kot zadovoljni.

Teja je opisala zadnje tekme in že usmerila pogled na naslednjo sezono: “S temi nastopi ne morem biti najbolj zadovoljna, z vročino ni ravno lahko. Sem pa dala od sebe kar sem lahko, mislim da sem uspešno končala sezono. Kar se pa tiče 8. mesta v skupnem seštevku, pa je bilo to tisto, na kar smo ciljali. Mislim, da se je sezona dobro iztekla, mogoče je manjkala tista pika na i, stopničke v svetovnem pokalu, ampak kaj moremo, bomo poizkusili zopet naslednjo sezono.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oslo :. Skupinski štart (ž)


Leave a Comment