Teja Gregorin do rezultata sezone

Vreme v Oberhofu se je tretji tekmovalni dan le nekoliko stabiliziralo in omogočilo nemoteno izvedbo prvega šprinta v novem letu, ki je bil namenjen ženskam. Na zadnji tekmi pod žarometi se je s 6. mestom izkazala Teja Gregorin, zmaga pa je pripadla izjemni domačinki Magdaleni Neuner.

Ob obeh slovenskih predstavnic je bila pričakovano boljša Gregorinova, ki je z brezhibnim strelskim nastopom in hitrim tekom osvojila odlično 6. mesto in s tem tudi svoj najboljši rezultat letošnje sezone.
Zelo sem vesela, da se je začelo po mojih željah, saj pred novim letom nisem vedela, kaj smo naredili napak, da mi ni steklo. Očitno je bila utrujenost prevelika, da bi lahko dosegla več že na prvih tekmah. Res se moram zahvaliti tudi perfektnemu streljanju, tek bo pa tudi še boljši oziroma že postaja iz dneva v dan. Dopoldan sva imela s trenerjem tudi skupno psihološko pripravo in to mi je vlilo še nekaj dodatnega samozaupanja. Lepo, da mi je tekma uspela, saj se mi je šlo tudi za zanesljivo uvrstitev na nedeljski skupinski štart. V finišu sem bila sicer utrujena, vendar očitno še vedno dovolj hitra; žal mi je le tistih dveh desetink do petega mesta. Imam v dobrem za naslednjič, ko se bom borila za stopničke,” je bila po tekmi hudomušna Teja Gregorin.


Uroš Velepec, Teja Gregorin in Tomaž Kos [foto: Tomaž Šušteršič]

Z 39. mestom je prišla do točk tudi Andreja Mali, ki pa se je žal dvakrat zavrtela v kazenskem krogu (1,1). “Prav dve nezadeti tarči sta bili preveč za šprint, da bi lahko dosegla kaj več točk. Streljanje ni bilo slabo, vendar sem naredila manjše napake, ki so me stale boljše uvrstitve. Dobrodošla tekma po nekoliko daljšem tekmovalnem premoru in upam, da bo v Novem mestu na Češkem že boljše, ker se počutim dokaj suvereno,” so bile besede Andreje Mali.

Teji je po dolgem času spet uspel perfekten strelski nastop, kar je prikazovala že tudi na treningih. Tekaško pa je trenutno toliko sposobna in s tem skupaj je lahko sestavila odličen rezultat. Andrejino streljanje sicer ni bilo slabo, vendar pa mora ustreliti ‘ničlo’ za boljše uvrstitve na šprintu,” je o predstavah Slovenk povedal strelski trener Tomaš Kos.

Šesto mesto je v Oberhofu na tej ekstremni progi fantastičen rezultat. To je trenutno nekaj najlepšega, ko se Teja vrača po nekaj neuspelih tekmah v decembru. Tekaško so resda spredaj še štiri najboljše Neunerjeva, Domračeva, Zajceva in Makarainenova, ki so trenutno praktično nepremagljive, če ne zgrešijo veliko tarč, takoj za njimi pa je že Teja in nekaj preostalih, ki se jim še uspejo približati. Danes smo imeli praktično vse pod nadzorom, odlične smuči, odlično strelsko predstavo, zmoti edinole, da je bil njen prvi krog še nekoliko počasen in je šele ob koncu pospešila. Ker pred tem ni imela tako visoke forme, je razumljivo, da je spet pričela bolj previdno, zadnji krog pa kar poletela in resnično fantastično odtekla ter pridobila še nekaj mest,” je bil zadovoljen tudi glavni trener Uroš Velepec.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Zmago si je na domačem terenu s prednostjo 37,3 sekund priborila Neunerjeva, pred prav tako izjemno tekačico Belorusinjo Darjo Domračevo, ki pa je pustila nepokrito eno tarčo (0,1). Družbo jima je na zmagovalnem odru delala še strelsko brezhibna Rusinja Olga Zaitseva, ki je za zmagovalko zaostala že 43,4 sekunde.

Jutri se bodo na četrtem tekmovalnem dnevu borili za stopničke zmagovalnega odra in točke svetovnega pokala še najboljši biatlonci. Ob 14.30 uri se obeta šprinterski nastop moških na 10-kilometrski razdalji, ki se ga bo udeležilo tudi vseh pet slovenskih predstavnikov Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Vasja Rupnik in Simon Kočevar.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberhof :. Šprint (ž)


Leave a Comment