FOTO: Teja Gregorin in Jakov Fak državna prvaka v skupinskem štartu

Čeprav se je sezona svetovnega pokala za biatlonce že zaključila, pa so se po povratku s svetovnega vojaškega prvenstva danes na Pokljuki pomerili še na predzadnji tekmi državnega prvenstva in pokala Comita. Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan)) in Jakov Fak (ŠD Pokljuka) sta v članskih konkurencah ponovno osvojila naslova v skupinskem štartu.


Najhitrejša sta bila Teja Gregorin in Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Gregorinova je zgrešila le enkrat (0,0,1,0) in zmagala pred manj natančno Andrejo Mali (ŠD Malisvet; 2,1,1,1) in Anjo Eržen (TSK OGP Grad Bled; 0,1,1,2). Pri članih je Fak (0,0,4,0) slavil pred Klemnom Bauerjem (SK Ihan; 3,3,1,0) in strelsko precej bolj učinkovitim mladim ihanskim biatloncem Primožem Pančurjem (SK Ihan; 0,0,1,1).

Z naslovom državne prvakinje počasi zaključujem najbolj uspešno sezono moje kariere. Že osvojene stopničke na zadnji tekmi svetovnega pokala v Oslu so bile pokazatelj, da sem zdržala do konca. Kljub kolajni na olimpijskih igrah, sem želela marca sezono uspešno nadaljevati in tudi za državno prvenstvo se je bilo potrebno osredotočiti, ne delati večjih napak in morda le nekoliko bolj sproščeno tekmovati. Vsi moji osebni cilji pa kljub takšnim dosežkom še niso v celoti izpolnjeni, zato motivacija vsaj še za eno sezono ostaja,” je na kratko povzela sezono Teja Gregorin.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Moje tretje streljanje je najbrž bolj razveselilo gledalce, ki se jih je kar nekaj zbralo danes na Pokljuki, kot pa mene. S tem smo se konkurenti spet bolj izenačili in do zadnjega strelskega postanka ni bilo mogoče napovedati zmagovalca. Zaradi velikih količin snega na Pokljuki, je bila danes proga odlično pripravljena in kljub precej visokim temperaturam bistveno boljša kot na zadnjih dveh postajah svetovnega pokala, zato pohvale tudi organizatorjem državnega prvenstva in mojemu matičnemu klubu. Sedaj mi bo prav prišlo malo počitka, v petek pa odhajam še na ekshibicijsko tekmo prvakov v Moskvo, kamor sem bil povabljen. S tem bom tudi zaključil letošnjo sezono, ki je imela nekaj svetlih trenutkov, generalno pa bi jo zaradi vseh zdravstvenih težav najraje pozabil,” je bil sklepni komentar Jakova Faka.

Med mladinkami se je zmage veselila Nina Zadravec (TSK Triglav Kranj; 0,1,2,2), ki je premagala drugouvrščeno Antheo Grum (SK Ihan; 0,0,0,4) in Urško Poje (SK Loška dolina; 1,2,2,3) na tretjem mestu. Najuspešnejši mladinec je bil Žan Petrinčič (SK Loška dolina; 0,1,0,1), ki je ugnal klubskega sotekmovalca Naceta Žnidaršiča (SK Loška dolina; 0,0,1,2) in Luka Plahuto (SD Bohinj; 0,0,1,2).


Anja Eržen [foto: Tomaž Šušteršič]

V soboto naslednji teden bodo biatlonci z zadnjim državnim prvenstvom na Pokljuki zaključili domačo sezono 2013/14.


Rezultati: DP Slovenije .: Pokljuka :. Skupinski štart
Fotogalerija: 30.03.2014, Pokljuka :. Državno prvenstvo [foto: Tomaž Šušteršič]


Leave a Comment