Teja Gregorin in Klemen Bauer državna prvaka v šprintu


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Na Pokljuki so danes potekale šprinterske preizkušnje za pokal Comita in prvo biatlonsko državno prvenstvo za sezono 2013/14. V močnem sneženju in na mehki progi se je med članicami najbolje znašla Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) in med člani Klemen Bauer (SH Ihan). Na zmagovalnem odru so se jima pridružili še Anja Eržen (TSK OGP Grad Bled) in Simon Kočevar (SK Loška dolina) na drugih mestih ter Lenart Oblak (SK Brdo) in Amadeja Teraž (SK Ihan) na tretjih mestih. Andreja Mali (ŠD Malisvet) in Jakov Fak (ŠD Pokljuka) po posvetu z glavnim trenerjem zaradi zdravstvenih razlogov nista nastopila.


Anja Eržen in Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Dve tekmovalki izven konkurence

Gregorinova je bila boljša tudi od Rusinje v slovaškem dresu Anastazije Kuzmine in Rusinje Olge Viluhine, ki sta v teh dneh na pripravah na Pokljuki in sta nastopili izven konkurence. “Trenutno dajem na treningih zelo velik poudarek streljanju, saj se je z začetkom sezone tu marsikaj zalomilo, čeprav sta poletje in jesen napovedovala napredek v tem delu. Danes mi je tekma zelo ustrezala, saj smo imeli mednarodno konkurenco, zato se je bilo potrebno še toliko bolj zbrati in potruditi. Izšlo se je po mojih željah, še posebej zadnji strelski postanek, kjer sem opravila hitreje kot na zadnjih tekmah svetovnega pokala. To želim ohraniti tudi za prihodnje tekme in med njimi bo že v soboto ekshibicijski nastop na stadionu Schalkeja v Gelsenkirchnu, kamor sva bila povabljena skupaj z Jakovim. Tam bo tudi priložnost za dodatno piljenje forme pred prvimi januarskimi tekmami. Tudi tekaško mi je šlo, kljub slabim razmeram, bolje od pričakovanj. Če sta tudi Kuzmina in Viluhina vsaj približno tako dobro pripravljeni, kot sta letos že kazali v svetovnem pokalu, potem je moj današnji nastop nedvomno dober pokazatelj trenutne forme,” je po tekmi ugotavljala Teja Gregorin.


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

V tej situaciji mi več kot naslov državnega prvaka pomeni, da mi je uspel nastop, kot sem si ga zamislil. To je pomenilo preudaren tekaški del v teh specifičnih razmerah, kot tudi strelsko suvereno na strelišču. Med tekmo poskušam ne razmišljati o rezultatu, temveč se osredotočati le na tek in pravilno izvedbo streljanja. To je strategija, ki se je poskušam držati tudi na tekmah svetovnega pokala. Vedno še ne deluje, vendar je bilo danes kar uspešno, saj bi se tudi ob prisotnosti Jakova najbrž skupaj borila za vrh,” je bil po tekmi prepričan Klemen Bauer.


Simon Kočevar [foto: Tomaž Šušteršič]

Otroci brez streljanja

Pri mlajših članih se je najbolje odrezal Vid Zabret (SK Ihan), ki je premagal Miha Dovžana (ŠD Gorje) in Mirana Majerja (SK Ihan). Med mladinci je bil najhitrejši in najnatančnejši Žan Petrinčič (SK Loška dolina); za njim sta se uvrstila Jure Ožbolt (SK Loška dolina) in Nace Žnidaršič (SK Loška dolina). Mladinka Urška Poje (SK Loška dolina) je s precejšno prednostjo zmagala pred Tino Mlakar (SK Loška dolina) in Nevo Pančur (ŠD Gorje).

Tekme v otroških kategorijah so bile zaradi oteženih vremenskih razmer izvedene brez streljanja.


Simon Kočevar in Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

V soboto, 28. decembra se bodo biatlonke in biatlonci pomerili še na zasledovalni tekmi državnega prvenstva in pokala Comita. Na njih pa ne bomo spremljali Teje Gregorin in Jakova Faka, ki se bosta v Nemčiji udeležila tekme Biathlon World Team Challenge. Biatlonski spektakel na nogometnem stadionu, kjer bo nastopilo deset povabljenih mešanih parov iz osmih držav, bo potekal istočasno kot tekme na Pokljuki.


Rezultati: Državno prvenstvo .: Pokljuka :. Šprint


Leave a Comment