Teja Gregorin znova enajsta

Tora Berger je postala nova svetovna prvakinja na 15-kilometrski posamični preizkušnji. Ruhpolding si bo Teja Gregorin zapomnila po še enem 11. mestu, ki ga je osvojila že drugič na prvenstvu in tretjič v sezoni.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Zaradi dveh nepokritih tarč (0,1,0,1) si je Gregorinova prislužila dve minuti pribitka in z zaostankom dveh minut in 46 sekund za las spet zgrešila uvrstitev med najboljšo deseterico. “Postajam zbiralka enajstih mest in le delno sem lahko zadovoljna s predstavo. Stoje sem si želela predvsem popraviti zgrešene strele z zasledovanja, pa mi ni povsem uspelo. Spet sem se precej trudila za vsak zadetek, leže pa mi je šlo gladko. Očitno imam manjše težave, ki pa niso kritične in jih je možno odpraviti. Nisem izkoristila možnosti, ki so nam jo dale vse najhitrejše biatlonke, kot so Magdalena, Darja, Kaisa, ki so bile danes kar precej manj natančne. Najdaljša biatlonska preizkušnja je vedno takšna, da so možna presenečenja zaradi pribitkov, ki jih ni možno nadoknaditi na progi. Čeprav so bile temperature kar visoke in vreme sončno, so bili pogoji v smučini presenetljivo dobri in ob koncu mi je ostalo celo nekaj moči,” je razkrila Gregorinova.

Dvakrat se je roka zatresla tudi Andreji Mali, ki je zasedla 43. mesto (1,0,0,1). “Malo se mi je že poznalo, da imam za seboj tri tekme. Zelo sem se trudila, vendar se je slab občutek s proge prenesel tudi na strelišče. Strelska statistika je resda solidna, vendar pa je šlo spet vse prepočasi na strelišču. To je bilo predvsem na prvem strelskem postanku daleč od obljube, ki sem jo dala trenerju Velepcu pred prvenstvom,” je komentirala Malijeva.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Drugo zlato kolajno na tem prvenstvu je Norveški prislužila Tora Berger (1,0,0,0), ki je z istim številom zadetkov in s prednostjo 56,4 sekunde premagala Francozinjo Marie Laure Brunet (0,0,0,1). Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra se je z zaostankom minute in enajstih sekund povzpela Švedinja Helena Ekholm (1,0,0,0).

Jutri je na prvenstvu spet prost dan in Chiemgau Arena bo oživela le za treninge biatlonk in biatloncev pred sklepnim delom, kjer se bodo v petek in soboto pomerile še moške in ženske štafete, ter tekmama s skupinskim štartom, ki sledita v nedeljo.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Ruhpolding :. Posamično (ž)


Leave a Comment