Tejo Gregorin: “Nad stopničkami sem bila presenečena”

V prostorih Smučarske zveze Slovenije (SZS) je danes potekala novinarska konferenca, ki je bila pripravljena ob tretjem mestu Teje Gregorin. Naša najboljša biatlonka je pred dobrim tednom dni v norveškem Oslu prvič v karieri stopila na zmagovalni oder tekme svetovnega pokala. Čeprav je Teja pred tremi leti že stala na stopničkah svetovnega prvenstva v Pjongčangu, je ta rezultat zagotovo zelo poseben.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Teji so ob prihodu čestitali predstavniki medijev kot tudi direktorica SZS Barbara Kürner Čad, ki je ob tem dejala: “Prvič sem na novinarski konferenci z biatlonci, ob takem uspehu pa je to zelo primerno. Teja je dosegla odličen rezultat, za katerega smo ji seveda takoj čestitali, tu pa bi ji rada čestitale še enkrat. Pred nami je seveda svetovno prvenstvo v biatlonu in tam bo na voljo novo priložnost za osvojitev dobrega rezultata. Glede na formo ji želimo kar najboljši uspeh.

Predsednik Zbora za biatlon Peter Zupan se je Teji javno zahvalil za ves napor, ki ga je vlagalo celo sezono, da je prišla do stopničk. “V ekipi imamo poleg Teje tudi druge, ki so sposobni priti med prve tri. Seveda nas radosti, da je prva, ki je v tej sezoni premagala to oviro prav Teja. To je nadgradnja tistega, kar je ekipa skupaj s strokovnim vodstvom vlagala v tej sezoni, že od priprav naprej, ki so se začele oktobra na Pokljuki. Ti napori so bili okronani z dobrimi uspehi reprezentantov, seveda pa so stopničke vedno nekaj posebnega, še posebej, ker se je Teja borila za njih kar nekaj let. Verjeli smo, da se bo to zgodilo, verjeli smo v njene sposobnosti in prepričani smo, da to ne bo edini takšen rezultat v svetovnem pokalu. Skupaj s sponzorji bomo naredili vse, da se bodo ti uspehi nadaljevali in upam, da bomo imeli v naslednjih dneh na Pokljuki dobre priprave, za naslednje tekmovanje, ki bo v Ruhpoldingu. Še enkrat čestitke Teji za tretje mesto in hvala strokovnemu vodstvu, trenerjem in serviserjem. Verjamem, da bomo to pot uspehov nadaljevali tudi do konca sezone,” je govor zaključil Zupan.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Vodja reprezentance, Matej Oblak, pa je za tem dejal: “Zelo me veseli, da smo se zbrali ob tej priložnosti in Teji bi rad še enkrat čestital.” V nadaljevanju je opisal potek letošnje sezone: “Na začetku, v decembru, je bilo kar nekaj nihanj pri rezultatih. Veliko pričakovanja se nam nekako niso izpolnila. Nihanja so bila posledica večih dejavnikov, od slabe realizacije na strelišču, pri nekaterih slabša tekaška forma, bilo je nekaj težav z opremo, pa tudi smola pri izbiri skupine za žreb številk. Januarja smo nadaljevali bolje, rezultati so se stabilizirali, predvsem pri Jakovu in Teji. Kot vemo, je bil Jakov na zadnjih petih tekmah uvrščen med deset, skupaj ima tako že osem takih uvrstitev. Tudi Bauer je z desetim mestom dokazal, da je lahko med najboljšimi. Je v izredni tekaški formi, v Kontiolahtiju je dvakrat dosegel najboljši čas na teku. Teja se konstantno uvršča med petnajsterico, krona tega pa je tretje mesto na Holmenkolnu, kar je odlična spodbuda za prihajajoče svetovno prvenstvo.” Oblak je za tem opozoril še na mladinsko svetovno prvenstvo. Slovenska ekipa se bo na pot podala 17. februarja, štela pa bo šest članov.

Na vprašanje, kako se je počutil po koncu tekme v Oslu, je glavni trener A reprezentance, Uroš Velepec, dejal: “Bil sem kar malo solzen. Bilo je tako, kot če bi neko punco dolgo časa nagovarjal, da gre s teboj v kino, po treh letih pa bi končno privolila. Veselje je bilo nepopisno. Očitno je Teja potrebovala nekaj slabših uvrstitev, da se je končno sprostila. Pritiskov, ki si jih je naložila tudi sama, je bilo konec in potem je prišel ta rezultat. Vsi smo bili ganjeni, zaradi takih trenutkov smo trenerji.” V nadaljevanju pa je rekel: “Ne moremo reči, da je šlo pred tem rezultatom kaj zlo narobe. Dosegala je dobre rezultate, res pa ne takšne kot lani. Mogoče smo nekoliko pretiravali s treningom, a za vrhunski rezultat moraš hoditi po robu.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Glavna zvezda novinarske konference pa je z nasmeškom na obrazu strnila misli po uspehu kariere: “Sigurno sem bila presenečena nad rezultatom, saj skozi celotno sezono ni kazalo na ta uspeh. Toda verjela sem sama sebi ter načrtom Uroša in Tomaša Kosa. Forma se je stopnjevala iz tekme v tekmo in želene stopničke so prišle oziroma sem jaz prišla do njih. Poplačan je ves trud, ki sem ga vložila v teh biatlonskih in tekaških letih. Od srca se mi je odvalil kamen, saj to čakanje ni bilo prijetno. V letošnji sezoni smo imeli nekaj problem z opremo, smuči predvsem pri visokih temperaturah niso bile prave, a to ni razlog, da nisem prej prišla na stopničke. Včasih ne veš kaj je narobe, mogoče je bilo malo preveč treninga. Zdaj upam, da se bo forma še stopnjevala in bo tista prava na svetovnem prvenstvu.“.

Leave a Comment