Tekači si želijo uvrstitve med deseterico

V ponedeljek se bo s sprinterskima preizkušnjama v prosti tehniki v turškem Erzurumu začelo mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, na katerem po tradiciji tekmujejo tudi tekači in tekačice do 23 let.


Domen Potočnik [foto: Klemen Zibelnik]

V Turčiji bo nastopilo tudi 11 slovenskih tekmovalcev in tekmovalk, potem ko je Miha Šimenc zbolel in v soboto ni odpotoval z ekipo. Tekmovali bodo mladinke Lea Einfalt, Anamarija Lampič, Anja Eržen, Nika Razinger in Eva Sever Rus ter mladinci Matjaž Gorjanc, Rok Tršan in Mark Klinar.

Na lanskem MSP se je izkazal Rok Tršan, ki je velik potencial, vendar v tej sezoni ni dosegal dobrih rezultatov. “Težko napovem, kaj lahko doseže Tršan. V tej zimi je imel težave in ni spravil skupaj kakšne dobre tekme. Želimo si uvrstitve med deseterico,” je povedal vodja slovenskih tekaških ekip Marko Gracer. Poleg njega so v Turčiji še trenerja Ivan Hudač in Nejc Brodar ter serviserji Štefan Lichon, Mladen Trstenjak in Primož Poklukar.


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik]

Alenka Čebašek je največji up med slovenskimi tekmovalci do 23 let. “Nastopila bom na vseh tekmah, največ pričakujem od sprinta. Želim si vsaj uvrstitve v finale, v katerem sem bila že pred dvema letoma,” je povedala Čebaškova, ki je iz Prage odletela v Istanbul in naprej v Erzurum. Poleg Čebaškove, ki jo sprint čaka v torek, bosta med mlajšimi člani tekmovala še Domen Potočnik in Matija Rimahazi.

Leave a Comment