Tina tudi do slalomskih stopničk

Najboljše smučarke sveta so se pomerile na drugem slalomu sezone svetovnega pokala. Aspen je po veleslalomski tekmi in po zmagoslavju Tine Maze danes gostil preizkušnjo ob odličnih pogojih.


Kathrin Zettel je devetič slavila v svetovnem pokalu [foto: GEPA]

Startno številko ena je nosila Tina Maze, ki je pred tekmo s 250 točkami vodila v skupnem seštevku svetovnega pokala. Naša smučarka je s prvo postavitvijo na progi Lower Ruthie’s Run opravila suvereno, brez večjih napak in ob prihodu čez ciljno črto postavila čas 52,99, ki so ga nato napadale ostale tekmovale.

Avstrijka Michaela Kirchgasser si je s številko dve nabrala kar velik zaostanek, na kar je sledil nastop rojakinje Kathrin Zettel, ki je tako kot Mazejeva na zadnjih tekmah kazala odlično formo. Zettlova je odsmučala za odtenek bolje od Tine in prevzela vodstvo s 25 stotinkami sekunde prednosti. Po koncu prvega teka je tretje mesto zasedala Marlies Schildova, še ena Avstrijka, ki je za reprezentančno kolegico zaostala tri desetinke, ostale smučarke pa so za vodilno zaostajale več kot osem desetink.

Maruša Ferk v finalu

Maruša Ferk, ki je nastopila 35. po vrsti, je ob koncu nastopa zasedla 27. mesto in morala tako še čakati na uvrstitev v finalno vožnjo. Le-ta ji je uspela, saj jo je do konca prvega teka prehitela samo ena smučarka. Ana Drev je odstopila.


Maruša Ferk si je priborila tri točke [foto: GEPA]

Druga vožnja Maruši ni uspela najbolje, tako da je ob koncu nastopa prišla na tretje mesto, po koncu preizkušnje pa je zasedla 28. mesto. “V kolikor ne dvegaš, ni rezultata. Preveč dvegana vožnja pa ne prinese točk. Nekega dne bom sestavila dober nastop,” je po dokaj neuspešni drugi vožnji menila Ferkova.

Šteharnik pohvalil Ano Drev

Trener tehničnih disciplin, Denis Šteharnik je po tekmi v Aspnu o nastopih Drevove in Ferkove dejal: “Najprej moram povedati, da sem zelo vesel rezultatov Ane na včerajšnji tekmi. Analiza je pokazala, da je v drugi vožnji imela v zgornjem delu četrti čas, v srednjem šestega, v predzadnjem osmega, samo v spodnjem delu je izgubila na tempu in postavila 22. čas. Če tam ne bi izgubila na času bi bila zagotovo med deseterico. Danes je potrdila, da dobro smuča. Vmesni čas je bil 20., kar je bilo daleč najboljše med tekmovalkami s tako visokimi številkami in to je zelo pozitivno. Žal pa ni prišla do konca, tako da nismo imeli še ene tekmovalke med trideseterico. Zelo nas veseli, da je Maruša osvojila točke. Pred prvo vožnjo je bil cilj uvrstitev med trideset, v drugi pa popoln napad. Žal je naredila napako in s tem se moramo sprijazniti, to je pač slalom. Dokazala je, kljub temu, da nastopa v vseh disciplinah, da je sposobna finala na slalomu. Za boljši rezultat bo potreben še kakšen dan treninga v tehničnih disciplinah. Hitre discipline pač zahtevajo svoj čas, tako da kolikor ga ostane pridejo na vrsto tehnične discipline. V slalomu lahko zagotovo doseže boljši rezultat in upam, da bo to dokazala že na naslednji tekmi. Ko se bo forma dvignila na višji nivo lahko pričakujemo rezultat okoli dvajsetega mesta.

Finale je bilo ponovno razburljivo, na koncu pa smo ponovno videli Tino, ki je prikazala odlično vožnjo in še enkrat stopila na zmagovalni oder. Tokrat sta bili od nje hitrejši Avstrijki, Zettlova in Schildova. Devete zmage v karieri se je tako razveselila Zettlova. 26-letnica je tako na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopila prvič po dvojni zmagi v Mariboru leta 2010.

Naša smučarka ima v skupnem seštevku svetovnega pokala 310 točk, sledi pa ji današnja zmagovalka Zettlova.


Rezultati: Svetovni pokal .: Aspen :. Slalom (ž)


Leave a Comment