Tomaž Kos nepričakovano odhaja

V četrtek je v prostorih Smučarske zveze Slovenije (SZS) potekal strokovni svet, ki deluje pod okriljem Zbora za biatlon in ga po novem vodi bivši tekmovalec Tomas Globočnik. Za sejo so bila pripravljena poročila o pretekli sezoni in načrt dela za prihajajočo sezono. Člani strokovnega sveta so soglasno potrdili predlagano poročilo o delu za sezono 2013/14.


Tomaž Kos (levo) zapušča slovensko ekipo [foto: Tomaž Šušteršič]

Pri točki, ki je obravnavala načrt dela za prihodnjo sezono in je predvidevala nekoliko sodobnejšo organiziranost in sestavo selekcij ter strokovnega vodstva reprezentanc, pa strokovni svet zaradi nenadne odločitve predlaganega glavnega trenerja A reprezentance, ni mogel več sklepati.
Moja odločitev resda prihaja pozno in v ne najbolj primernem času, vendar sem se odločil, da ne morem ostati v Sloveniji. Kljub vnaprejšnji potrditvi in strinjanju, da postanem glavni trener, moram mojo odločitev danes preklicati, za kar se vsem tukaj prisotnim tudi opravičujem. Vem, da je težko, vendar se po štirinajstih letih dela v Sloveniji čutim izpraznjenega in utrujenega, obenem pa ne vem, če lahko ekipi prinesem še kakšna nova spoznanja,” so bile besede Tomaša Kosa, do sedaj dolgoletnega trenerja slovenske izbrane vrste.

Predsedujoči Globočnik je po tem dejstvu predlagal odmor, po katerem je strokovni svet zasedel stališče, da lahko potrdi le sestavo B in C reprezentanc, o celotnem strokovnem vodstvu in sestavi A reprezentance, pa bodo opravljeni dodatni razgovori in do 12. maja pripravljen nov predlog, ko se bo strokovni svet ponovno sestal.

Leave a Comment