V Čile odhajajo še smučarji

V Južno Ameriko se na snežne priprave po smučarkah odpravlja tudi številčna moška ekipa. Fantje bodo razdeljeni na dve dela. Smukači Rok Perko, Andrej Šporn in Boštjan Kline se danes (četrtek) odpravljajo na trening v La Parvo v Čile. “Nadvse si želimo dobrih pogojev, ugodnih vremenskih in snežnih razmer. Vsi se zavedamo odgovornosti treninga na južni polobli. Verjamem, da bomo trening maksimalno izkoristili, ki je pomemben za “hitraše”. Brez sodelovanj z ostalimi reprezentancami enostavno ne gre. Trenirali bomo tako skupaj z Hrvati, Nemci in Francozi,” je dejal odgovorni trener hitrih disciplin Tadej Platovšek.


Smučarji odhajajo na priprave v La Parvo v Čile [foto: SZS]

Valenčič vstopa v zadnjo sezono

V začetku prihodnjega tedna jim bo sleda še Matic Skube, Mitja Valenčič, Miha Kürner, Janez Jazbec, Žan Kranjec in Klemen Kosi, ki bodo trenirali veleslalom in slalom. “Vsi imamo cilj doseči najboljše rezultate, trenirati dobro, enako oziroma več kot drugi. Na sneg gresta dva tabora, hitre in tehnične discipline. Klemen Kosi se bo pridružil tehnični ekipi, z namenom nadgraditi tehnično znanje,” je Kosijevo uvrstitev med “tehničarje” obrazložil glavni trener Miha Verdnik. Za najizkušenejšega izmed njih 36-letnega Valenčiča naj bi bile to zadnje priprave v karieri, saj namerava po olimpijski sezoni končati športno pot. “Misli so že delno na snegu. Nazaj želim priti z izbrano opremo, narediti dobro bazo, saj se lahko zaradi nizke nadmorske višine naredi veliko količino treninga. Želim ostati zdrav in narediti napredek,” si želi Valenčič.

Nov kondicijski trener

V letošnjem pripravljalnem obdobju je za kondicijsko pripravljenost skrbel Mitja Bračič. Tekmovalci so z njegovim delom zelo zadovoljni in vsi po vrsti poudarjajo, da so kondicijsko bolje pripravljeni. “Zamenjali smo kondicijskega trenerja, testi kažejo na dobro formo, zato upam, da pridem nazaj že v vrhunski formi,” s pohvalami Bračiču ne skopari Žan Kranjec.

Glavna naloga večine tekmovalcev v La Parvi bo izbor tekmovalnih smuči. Zahtevno opravilo je do sedaj opravil le Miha Kürner. “V Čilu moram sedaj pripraviti le še sam sebe,” meni Kürner. Več dela čaka Matica Skubeta, ki še vedno ni izkoristil potenciala iz mladinskih kategorij. “Želim da bodo priprave uspešne, predvsem pa izbrati ustrezne tekmovalne smuči. Letos smo ogromno delali na kondiciji, v to sezono sem vložil vse.

Leave a Comment