V Italiji odpovedana tekma biatlonskih ženskih štafet

S štafetno tekmo bi se morale od Anterselve-Antholza prve posloviti biatlonke, vendar je bila tekma v drugi predaji, ko so slovenske predstavnice zasedale 6. mesto, zaradi goste megle odpovedana.


Organizatorji in žirija tekmovanja so žensko štafeto odpovedali [foto: Tomaž Šušteršič]

Za slovensko štafeto je prva nastopila Andreja Mali, ki je brez dodatnih nabojev podrla vseh deset tarč. Po obeh odhodih s strelišča je zasedala odlično 4. mesto, v zadnjem krogu pred predajo Teji Gregorin pa izgubila nekaj mest in zaključila v predajnem prostoru dvanajsta. Ker so bili zaostanki zelo majhni, je Gregorinova že v svojem prvem krogu do strelišča pridobila precej mest, s popolnim strelskim izkupičkom v položaju leže pa napredovala na 5. mesto. Tik predno bi najboljše biatlonke v drugi predaji še drugič začele streljati, se je nad biatlonski stadion spustila tako gosta megla, da se ni videlo niti nekaj metrov. Vodstvo tekmovanja je tekmo zato najprej prekinilo, nato pa tudi dokončno odpovedalo, saj se situacija kljub čakanju biatlonk na strelišču, ni izboljšala.

Streljanje je bilo hitro in natančno, prva dva kroga sem zmogla slediti tekmicam, zadnji krog pa me je povsem odrezalo. Dve tekmi pred tem sta me povsem izpraznili, zato ni bilo možno več kje vzeti moči. Vmes ni bilo niti časa za počitek, tekmujemo na veliki nadmorski višini, zato sem se še toliko bolj utrudila. Zdaj vidim, da sem se trudila brez efekta, saj so tekmo odpovedali. Škoda, ker smo imele dober začetni del,” je strnila vtise Malijeva.


Andreja Mali je predala štafeto Teji Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Veseli bi bili, če bi tudi v biatlonu veljala pravila kot denimo pri smučarskih skokih, ko kljub prekinitvi ali odpovedi druge serije, veljajo uvrstitve po polovici tekme. S tem bi bili danes tudi mi zelo zadovoljni. No, žal temu ni tako, pa tudi megla je bila resnično pregosta, da bi bilo možno narediti karkoli drugega. Imeli smo dobro pozicijo in škoda, ker se nista mogli preizkusiti še Anja Eržen in Urška Poje, ki bi na ta način nabrali še nekaj izkušenj,” je komentiral dogajanje pri ženskih štafetah glavni trener Uroš Velepec.

Če se bo situacija nad biatlonsko areno Südtirol v Anterselvi-Antholzu izboljšala do 14. ure in petnajst minut, se bo na štart za moško štafetno tekmo postavila še slovenska četverica Peter Dokl, Janez Marič, Jakov Fak in Klemen Bauer.

Leave a Comment