V klasiku slavil Mueller, Pintar do 15. mesta

V Geilu na Norveškem je bila danes na sporedu kraljevska disciplina klasik za točke svetovnega pokala v telemarku smučanju. Zmage se je na sicer zelo težkem in strmem terenu veselil v letošnji sezoni praktično nepremagljivi Tobbias Mueller iz Nemčije, ki je tako tri tekme pred koncem že skupni zmagovalec svetovnega pokala. Na drugo mesto se je uvrstil Švicar Bastien Dayer, tretji pa je bil Norvežan Trym Loeken.


Luka Pintar [foto: SZS]

Od Slovencev se je najbolje odrezal Luka Pintar, ki je končal na solidnem petnajstem mestu. “Končni rezultat je nekako realen odraz trenutnega stanja v klasiku, saj sem v tej disciplini nekje med desetim in petnajstim mestom že vso sezono. Škoda nekaj manjših napak, katere so me stale še kakšnega mesta višje,” je povedal Luka. Sašo Aleš je po včerajšnjem odličnem četrtem mestu na sprintu danes v strmini naredil večjo napako in izgubil preveč časa za vidnejšo uvrstitev, na koncu je končal na 33. mestu: “Začel sem dobro, potem pa sem na strmini naredil večjo napako in tekma je bila zame izgubljena.

Rok Šmejic je naredil napako po skoku in še drugič zapored praktično na istem mestu končal v snegu. “Tekme v Geilu bom poizkušal čim preje pozabiti, saj mi tu zares ni šlo. Treba se bo pripraviti na finale, saj je že v četrtek nova tekma,” je rekel Rok, za katerega je tekma štela tudi za mladinsko svetovno prvenstvo.

Telemark karavana se že zjutraj seli v bližnji Rjukan, kjer bo že v četrtek prva tekma finala svetovnega pokala. Ta se bo končal v soboto s preizkušnjo v sprintu.

Leave a Comment