FOTO: V prestolnici slavili tudi biatlonske uspehe


Teja Gregorin, Andreja Mali, Klemen Bauer in Jakov Fak (v ozadju ostali člani reprezentance) [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Slovensko biatlonsko reprezentanco, na čelu s svetovnim prvakom Jakovom Fakom in člani srebrne mešane štafete, so na Kongresnem trgu v Ljubljani na uradnem sprejemu pozdravili številni ljubitelji biatlona. Udeležba sicer ni bila takšna, kot na sprejemu skakalcev, vendar so za dobro vzdušje poskrbeli razposajeni člani reprezentance in skupina Čuki.

Nemški Ruhpolding bo z zlatimi črkami zapisan v biatlonsko zgodovino, saj so se biatlonci v domovino vrnili z dvema medaljama. Fak je do zlata prišel na posamični preizkušnji, mešana štafeta, v postavi Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak, pa je osvojila srebrno odličje.

Najprej jim je v predsedniški palači čestital predsednik republike Danilo Turk, na prireditvenem prostoru pa so se med govorci znašli minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk, ljubljanski podžupan Aleš Čerin in direktorica Smučarske zveze Slovenije (SZS) Barbara Kürner Čad.


Jakov Fak [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Hvala vsem, ki ste prišli na Kongresni trg. Zahvaljujem se celotni ekipi, tudi tistim, ki jih na televiziji nikoli ne vidite in so pomemben člen uspeha,” je ob tem dejal Fak, ki ga je iz rodnega Mrkopalja prišlo spodbujat lepo število navijačev, med njimi tudi starša. “Po osvojeni medalji sem bil kar nekoliko važen med ostalimi trenerji,” je z nasmeškom na obrazu dejal glavni trener Uroš Velepec.

Biatlonci se že jutri odpravljajo proti ruskemu Khanty-Mansiysku, kjer se bo zaključil letošnji svetovni pokal.


Fotogalerija: 12.03.2012, Sprejem biatloncev


Leave a Comment