V Soeldnu peterica Slovencev

Poletne in jesenske priprave so končane, pred smučarkami in smučarji, ki bodo nastopili v svetovnem pokalu, so novi izzivi. Kot že dolgo časa bomo prve boje za stopničke spremljali na ledeniku Rettenbach nad Soeldnom, ženske v soboto, moške pa v nedeljo. Vse oči bodo seveda uprte v daleč najboljšo smučarko pretekle sezone Tino Maze, ki je, spomnimo, lani v svetovnem pokalu zbrala neverjetnih 2414 točk, zmagala pa je tudi na uvodni veleslalomski tekmi.


Slovenska ženska reprezentanca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Poleg Tine bosta nastopili tudi Ilka Štuhec in Katarina Lavtar. Prva že vse od sobote trenira v Pitztalu, druga pa je od prejšnje nedelje v Hintertuxu. Dekleti bosta v Soelden odšli v sredo, na petkovem “hang” treningu pa bosta, tako kot tekmice, imeli priložnost spoznati se s terenom. Ekipa je po besedah glavnega trenerja ženskih ekip Andreja Možine izpolnila zastavljeni program in se tudi po zaslugi odličnih pogojev v zadnjih dneh dobro pripravila na začetek sezone.

Na nedeljski preizkušnji bomo videli dva Slovenca, Janeza Jazbeca in Žana Kranjca, ki sta že imela priložnost trenirati na progi, ki bo gostila tekmo. Smučarja sta po Soeldnu odšla v Pitztal, kjer se v miru pripravljata na otvoritev sezone, že danes pa bosta odpotovala domov. Miha Verdnik, glavni trener moških ekip, je dejal, da fanta kažeta vse boljše vožnje, na tekmi pa bosta morala pokazati vse kar znata.

Leave a Comment