Višnarjeva in Tršan državna prvaka v šprintu

Državno prvenstvo v šprintu v klasični tehniki je v Preski pri Medvodah v absolutni ženski kategoriji po pričakovanju osvojila Katja Višnar (TSK OGP GRAD Bled). Rok Tršan (TSK Logatec) se je veselil zmage v absolutni moški kategoriji.


Katja Višnar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Ob obilici novozapadlega snega je NŠD Medvode uspešno izpeljalo DP v šprintu. Kvalifikacije so se pričele ob 16. uri. Za izločilne boje ob 17. uri pa so že morali prižgati luči. Za trenerje je bil velik izziv pripraviti idealno mažo za oprijem, veliko pa se jih je poslužilo “šmirgla”, ki se je v danih pogojih izkazal za najboljšo in najhitrejšo rešitev. V ženskem finalu so nastopile Katja Višnar, Vesna Fabjan (TSK Triglav), Alenka Čebašek (TSK OGP GRAD Bled) in Anamarija Lampič (TSK Triglav). Tik za Višnarjevo je prišla v cilj Fabjanova, za njo pa Čebaškova. “Vesela sem naslova državne prvakinje, danes sem se počutila zelo dobro in sem zelo uživala na tekmi,” je bila vesela Višnarjeva.

Moški finale je bil v prevladi tekačev iz TSK Logatca Rok Tršan, Matjaž Gorjanc, Matej Šimenc in Matija Rimahazi (TSK OGP GRAD Bled). Drugo mesto je pripadlo Rimahaziju in tretje Gorjancu. “Tekma mi je dobro uspela, to je že moj 9. posamezni absolutni naslov državnega prvaka, tako, da sem še bolj zadovoljen. Upam, da mi bo dobro formo uspelo zadržati do svetovnega prvenstva do 23 let. Sicer gremo jutri že na priprave v Planico, kjer želim narediti kvaliteten trening pred odhodom Liberec,” je bil zadovoljen Tršan.


Rezultati: Državno prvenstvo .: Preska pri Medvodah


Leave a Comment