Za Gregorinovo usoden 20. strel

Nedeljska ženska formula 1, kot tudi imenujejo tekme s skupinskim štartom, je v Anterselvi prinesla tretjo zmago letos Belorusinji Darji Domračevi. Z odlično strelsko predstavo si je Teja Gregorin z 10. mestom izborila drugi najboljši rezultat sezone.

Po treh popolnih strelskih postankih si je Gregorinova privoščila napako šele za zadnji 20 strel. Nekoliko je počakala, izstrelila naboj, vendar tarča žal ni padla. Pred prihodom na strelišče je bila sedma, po odhodu z njega pa ga je zapuščala skupaj z Norvežanko Bergerjevo na desetem mestu, kjer je tudi zaključila tekmo.

Poskušala sem se približati skupini, ki je bila pred nama, vendar je bila Tora premočna. S trenutno tekaško formo nisem mogla doseči več, pa tudi material ni bil najboljši. To ne gre na račun servisne ekipe, temveč opremljevalca, za katerega sem morda šele trinajsta ali štirinajsta tekmovalka in imajo druge prednost pri izboru pred menoj. Manjka mi tista pika na ‘i’, da bi se lahko enakovredno kosala z najboljšimi in pa grenak priokus zaradi zadnje zgrešene tarče. Mogoče bi bilo bolje, če bi takoj ustrelila in odšla skupaj s skupino tekmovalk pred seboj, tako pa sem jih lovila in ko sem jih ujela, mi je zmanjkalo moči, da bi jih lahko prehitela. Že po odhodu s strelišča sem si očitala to dejstvo. Kljub vsemu je deseterica nekaj s čimer sem v tem trenutku zadovoljna, Antholz pa ostaja moje priljubljeno tekmovališče,“je komentirala svoj nastop Teja Gregorin.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Njeno predstavo sta s tribune spremljala tudi Peter Zupan, predsednik Zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije in Srečko Barbič, direktor podjetja Loka Inženiring, s katerim bo Gregorinova prav jutri podpisala novo sponzorsko pogodbo. Ob uspešnem nastopu sta ji seveda osebno čestitala in izrazila zadovoljstvo, da ji je to uspelo prav danes, ko sta jo lahko v živo spodbujala.

Čeprav je bila Domračeva že po prvem streljanju dvakrat neuspešna, je uspela z izjemnim tekom, ki ga prikazuje letos, napredovati vse do vodilne pozicije (2,0,0,0). Prvič letos se je z drugim mestom povzpela na stopničke Slovakinja Anastasija Kuzmina, ki je zaostala dobrih 25 sekund za zmagovalko (0,0,0,1). Nemka Magdalena Neuner, ki je bila v ospredju vse do zadnjega streljanja, pa je zaradi dveh zgrešenih tarč pristala na tretjem mestu (0,0,0,2) z zaostankom 32 sekund.

Ob 15. uri je na sporedu še nastop moške štafete v postavi Klemen Bauer, Jakov Fak, Janez Marič in Vasja Rupnik.


Rezultati: Svetovni pokal .: Anterselva (ž)


Leave a Comment