Zadnja letošnja naslova državnih prvakov Faku in Drčarjevi


Start preizkušnje [foto: Tomaž Šušteršič]

Na tekmi s skupinskim štartom za državno prvenstvo je med moškimi slavil Jakov Fak (ŠD Pokljuka), pri članicah pa je v odsotnosti Gregorinove in Malijeve naslov državne prvakinje pripadel Lili Drčar (SK Ihan).

Pokljuka je kljub koledarski pomladi še na debelo odeta v belino, pa tudi med tekmo so po nebu še poplesavale snežinke. Prave zimske razmere pa niso ovirale Faka, ki je brezhibno zadel vseh dvajset tarč in pustil za seboj tekmece za več kot 55 sekund. Tokrat se mu je na progi najbolj približal Klemen Bauer (SK Ihan), ki pa ni bil tako natančen na strelišču. S tremi zgrešenimi tarčami (0,0,2,1) je imel enak strelski izkupiček kot njegov klubski kolega Peter Dokl (SK Ihan), ki je zasedel tretje mesto (1,0,1,1).


Lili Drčar [foto: Tomaž Šušteršič]

Že pred dnevi sem si želel popolnega streljanja, ki pa sem ga danes tudi realiziral. To mi je omogočalo tudi tekaški nastop v popolnoma svojem tempu. V glavi sem si zamislil potek današnje tekme in ga v skladu z načrtom tudi izpeljal. Res me čakajo še tri prizorišča, kjer se bom spet srečal s svetovno konkurenco, vendar bodo nastopi prav gotovo bolj sproščeni. Tekmovalni duh je še vedno prisoten, zato si bom prizadeval za čim boljši izkupiček tudi v Rusiji,” je sklenil letošnje nastope v Sloveniji Jakov Fak.


[foto: Tomaž Šušteršič]

Zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja ni nastopil Janez Marič (TSK OGP Grad Bled), pri članicah pa sta iz istega razloga ob progi spremljali tekmo tudi Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan), zmagovalka posamične preizkušnje in Andreja Mali (ŠD Malisvet). Žensko člansko kategorijo je zato osvojila Lili Drčar (SK Ihan), druga pa je bila Amadeja Teraž (SK Ihan). V mladinskih kategorijah sta bila najboljša Vid Zabret (SK Ihan) in znova Urška Poje (SK Kovinoplastika Lož).

Prav gotovo bi mi naslov pomenil še veliko več, če bi se tekme udeležili tudi Teja in Andreja. Želela bi si nastopiti z njima, saj sta obe zelo uspešni na mednarodni ravni, obenem pa mi dajeta primerjavo in motivacijo na domačih tekmah. Na strelišču sem bila prav zaradi tega morda tudi nekoliko bolj mirna in štiri zgrešene tarče pomenijo soliden dosežek, ki pa bi bil lahko še boljši,” je ugotavljala Lili Drčar.


Klemen Bauer, Jakov Fak in Peter Dokl [foto: Tomaž Šušteršič]

Slovenski biatlonci, ki so zaposleni v Slovenski vojski (Gregorin, Mali, Bauer, Dokl, Marič), bodo v naslednjem tednu zastopali slovensko trobojnico na svetovnem vojaškem prvenstvu v Franciji. Ob koncu tedna pa se bosta oba najboljša (Gregorin, Fak) na povabilo organizatorja udeležila še dveh ekshibicijskih tekem v ruskem Tjumnu, kjer je v zadnjih letih zrasel sodoben biatlonski center poimenovan Biser Sibirije.


Rezultati: Skupinski štart
Rezultati: Pokal Slovenije


Leave a Comment