Zlato za Domrečevo, dvanajsto mesto za Gregorinovo

Žensko zasledovanje se je končalo s prvim zlatom za Belorusijo na svetovnih prvenstvih, ki ga je osvojila Darja Domračeva. Teja Gregorin je z 12. mestom priborila Sloveniji še eno zelo solidno uvrstitev tega prvenstva.

Gregorinova je pričela tekmo z dvema brezhibnima strelskima predstavama in se prebila do 9. mesta, na zadnjih dveh pa je bil njen izkupiček 80-odstoten, kar jo je potisnilo izven deseterice. “Sestavila sem relativno povprečen nastop, saj sem imela na streljanjih stoje kar nekaj težav. Noge me niso ubogale in komajda sem se rešila z le dvema nepokritima tarčama. Tekaško je bilo bolje kot včeraj, ko res nisem mogla teči hitreje in s takšno pripravljenostjo gre še vedno močno računati z uvrstitvami vsaj med deseterico. Kar dobršen del proge sem odtekla skupaj z Zajcevo, kar je lahko dober pokazatelj resnične tekaške pripravljenosti tudi zame. Sneg na ravninah je bil še vedno zelo mehak, vzpone pa je bilo bistveno laže premagovati kot včeraj, ker so jih preparirali, da so ostali trši,” je razmere na tekmi popisala Gregorinova.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Andreja Mali, ki je bila poleg Gregorinove edina predstavnica Slovenije na tekmi, ni uspela zadržati v šprintu pridobljene uvrstitve sezone. Kljub le dvema nepokritima tarčama (0,1,1,0) je izgubila osem mest in pritekla skozi cilj 34. “S samim rezultatom res ne morem biti zadovoljna, saj sem kljub dokaj ugodni strelski statistiki nazadovala. Tudi tekaško sem opravila zadovoljivo, izguba sekund na strelišču pa je bila spet pomembna, ker so bili zaostanki majhni. Na tem prizorišču je potrebno biti predvsem hiter v vseh prvinah in seveda natančen,” je komentirala Malijeva.

Tudi ljubljenki domačega občinstva Magdaleni Neuner je streljanje pokvarilo načrte. Zlato kolajno je po treh četrtinah tekme že držala v roki, nato pa sta jo dve zgrešeni tarči oddaljili od tako želenega cilja. Eden od strelov ni zadel niti okvirja tarč, zato je vodstvo tekmovanja spet posumilo na napačno delovanje elektronskih tarč, vendar se je izkazalo, da je tehnika delovala pravilno. Med kroženjem Neunerjeve v kazenskih krogih je vodstvo prevzela Belorusinja Darja Domračeva, ki ga ni izpustila iz rok vse do cilja. Podobno kot pri moških se je z osmega mesta na tretjo stopničko zmagovalnega odra povzpela Rusinja Olga Vilukina. Domračevi sta ostali nepokriti dve tarči (0,1,1,0), Neunerjevi tri (0,1,0,2) in Vilukini ena (0,0,1,0).


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Jutri, ko se obeta še dodatno poslabšanje vremena, je v Ruhpoldingu tekem prost dan. Biatlonke in biatlonci ga bodo v glavnem izkoristili za treninge na prizorišču, servisne ekipe pa za dodatno preizkušanje tekmovalne opreme.

V smučino bodo tekmovalci spet stopili v torek, tekmovalke pa dan za njimi na 20- oziroma 15-kilometrskih posamičnih preizkušnjah.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Ruhpolding :. Zasledovalno (ž)


Leave a Comment