Zmaga Gössnerjeve na šprintu, najboljša Slovenka Malijeva

Predzadnji tekmovalni dan je v Oberhofu pripadel šprinterskima preizkušnjama. Ženske so svojo tekmo že zaključile, najuspešnejša pa je bila domača biatlonka Miriam Gössner, ki je na stadionu spravila v delirij več kot 25.000-glavo množico pretežno nemških obiskovalcev. Z 32. mestom je Andreja Mali dosegla najboljšo slovensko uvrstitev tekme in svoj najboljši rezultat sezone.

Čeprav je Malijeva zgrešila dve tarči (1,1), je tokrat navdušila predvsem s hitrima strelskima postankoma, pa tudi na progi je delovala precej bolje kot na predhodnih tekmah. “Svoj osebni cilj sem izpolnila že s tem, da sem dosegla strelske čase, kot sem jih trenirala v zadnjih dnevih. Leže sem za prvi strel morala opraviti korekcijo, potem pa sem brezkompromisno odstreljala do konca. Po ena zgrešena tarča je še vedno zelo dober strelski nastop glede na dosežene hitrosti. Proga in pogoji so bili težki, zato sem še toliko bolj zadovoljna tudi s tekaško predstavo. Poskušala sem zdržati do konca in v zadnjem delu še nekoliko pospešiti. To so tudi moje prve letošnje točke, zato sem še posebej vesela, da sem uspela prebiti stanje v katerem sem se znašla na decembrskih tekmah,” je strnila občutke Andreja Mali.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Teja Gregorin je tokrat želje po vrhunski uvrstitvi pokopala na prvem obisku strelišča. Štirikrat ni uspela zadeti tarč leže in kljub brezhibnemu streljanju stoje, je tekmo končala na 50. mestu. “Seveda sem popolnoma razočarana, vendar se včasih zgodijo tudi takšne tekme. Težko sploh komentiram prvi strelski nastop, saj sem naredila korekcijo v desno, streli pa so bili še vedno usmerjeni levo. Potem sem celo korigirala nazaj na izhodišče in vendarle zadela, kar je še ostalo. Nekako ne morem pojasniti situacije. Seveda me je vsaj nekoliko potolažilo streljanje stoje, vendar pa je bila tekma takrat že izgubljena, obenem pa imam še slabo izhodišče za zasledovanje,” je v cilju potožila Gregorinova.

Oceno strelskih nastopov je podal trener Tomaš Kos: “Pogoji za streljanje so bili resnično težki, kar kaže na kar precej zgrešenih tarč tudi pri nekaterih drugih zelo kvalitetnih tekmovalkah. Tudi vidljivost je bila slaba, poleg tega pa je bilo še nekaj vetra, ki se je spreminjal. Gregorinova bi glede na situacijo, ki smo jo na hitro analizirali, morala narediti še celo več korekcije, kot kaže pa se je v tistem trenutku znašla tudi v zelo slabi vidljivosti. Malijeva je strelsko končno našla svoj pravi ritem, ki smo ga že zelo dolgo pričakovali. Tudi glede na pogoje na progi ob njeni štartni številki, je resnično dosegla lepo uvrstitev.


Teja Gregoin [foto: Tomaž Šušteršič]

Druge letošnje zmage se je kljub dvema nepokritima tarčama (0,2) veselila Gössnerjeva, ki je bila še vedno za dve sekundi hitrejša od strelsko stoodstotne Norvežanke Tore Berger in prav tako natančne reprezentančne kolegice Andree Henkel. Slednja je zaostala že za več kot 24 sekund.

Ob 17.45 uri bomo spremljali še moško 10-kilometrsko šprintersko preizkušnjo. Zadnji šprint na Pokljuki je dobil Jakov Fak, ki bo tokrat nosil številko 20. Poleg njega bodo slovenske barve branili še Klemen Bauer, Janez Marič in Peter Dokl.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberhof :. Šprint (ž)


Leave a Comment