Zmaga Johaugovi, Čebaškova na 8. mestu


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Drugi tekmovalni dan v norveškem Beitostoelnu je slovenskim tekačicam prinesel tri uvrstitve med petnajsterico. Alenka Čebašek je osvojila osmo mesto, Barbara Jezeršek deveto, mlada Lea Einfalt pa 13. Najhitrejša na 10 km v prosti tehniki z individualnim štartom je bila včerajšnja zmagovalka domačinka Therese Johaug s časom 24:13,7, pred Marit Bjorgen (+18,9) ter Astrid Uhrenholdt Jacobsen (+47,1). Katja Višnar in Vesna Fabjan danes nista nastopili.

Super rezultat. Mislim, da še nisem odtekla tako dobre distance. Tekmo sem stopnjevala, Bjorgnova me je ujela že na drugem kilometru, nato sem ji sledila in jo ves čas držala na očeh, zato sem vedela, da grem dobro. Sem zelo zadovoljna z današnjim rezultatom,” je svoj nastop komentirala Čebaškova.


Tekačice tekmujejo v Beitostoelnu [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

“Bilo je super”

Danes je bilo super, pravilno sem razporedila moči. Zelo sem zadovoljna s svojim finišem. Sedaj bo potrebno iz tekme v tekmo tempirati formo in vsako tekmo odteči z enakim pristopom,” je povedala druga najhitrejša Slovenka Jezerškova.

Pri moških so si celoten komplet medalj pritekli domačini. Zmage se je na 15 km preizkušnji veselil Martin Johnsrud Sundby s časom 33:32,6 pred Anderom Gloeersenom (+33,9) in Sjurom Roetheom (+41,2). Najboljši slovenski čas je dosegel Domen Potočnik, ki je osvojil 57. mesto.
Jutri čaka tekačice in tekače še šprinterska preizkušnja v prosti tehniki.


Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen (m)


Leave a Comment