Zmaga Lampičeve med mladinkami

Prvi dan tridnevne generalke pred začetkom svetovnega pokala prihodnji teden, je s 15. mestom Katje Višnar na 10 km v klasični tehniki in zmago Anemarije Lampič med mladinkami prinesel lepe obete v olimpijski sezoni. Med članicami je bila absolutno nepremagljiva Norvežanka Therese Johaug s kar 54,1 sekundo prednosti pred Astrid Urenholdt Jacobsen in 1:07,4 pred Heidi Weng (obe Norveška).

Danes sem zelo uživala na tekmi, bila sem neobremenjena, odlično sem razporedila moči, progo sem odtekla z glavo. Drugi krog sem odtekla še hitreje kot prvega. Vidim, da je bil narejen korak naprej,” je komentirala današnji nastop Višnarjeva.

Barbara Jezeršek je bila blizu Višnarjeve. Osvojila je 17. mesto. Vesna Fabjan je bila 23. (+2:27,6), Lea Einfalt pa 35. (+3:33,4).


Anamarija Lampič [foto: OK Erzurum]

Izjemna Lampičeva

Anamarija Lampič je osvojila zlato medaljo med mladinkami (U20). Mladinke so tekmovale na povsem enakem profilu ter dolžini proge kot starejše kolegice. Lampičeva je zmagala s prednostjo 11,1 sekunde pred domačinko Inger Bonden. Tretja je bila prav tako domačinka Emilie Kongsten (+30,7).
Najhitrejši Slovenec je bil v konkurenci 150 tekmovalcev Domen Potočnik (+2:50,8) na 73. mestu. Na 15 km dolgi preizkušnji je bil najboljši Martin Johnsrud Sundby (37:00,5), pred Eldarjem Ronningom in Chrisom Jespersenom (vsi Norveška).


Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen (ž)
Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen (m)


Leave a Comment