Dvodnevni izkupiček tekaških medalj DP gre na Bled

Dvodnevno državno prvenstvo v šprintu štafet in klasičnih štafetah na Pokljuki je največ medalj prineslo klubu TSK Ogp Grad Bled, kar 11. Dve manj je dosegel TSK Triglav. Petih medalj pa se je veselil TSK Logatec.

Sobotno državno prvenstvo je zaznamovala tesna zmaga biatlonske dvojice Klemena Bauerja in Petra Dokla (SK Ihan), pred dvojico Rok Tršan in Boštjan Klavžar (TSK Logatec) ter dvojico Lovro Malnar in Matic Slabe prav tako iz TSK Logatec. V ženski kategoriji je zmagala dvojica Lea Einfalt in Anamarija Lampič (TSK Triglav) pred klubskima kolegicama Barbaro Jezeršek in Vesno Fabjan, tretji sta bili Nika Razinger in Alenka Čebašek (TSK OGP GRAD Bled).


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Nedeljske štafetne preizkušnje v katerih je imela posamezna štafeta tri predaje, se je naslova državnega prvaka veselila štafeta TSK Ogp Grad Bled v postavi Domen Potočnik, Matija Rimahazi in Luka Prosen, pred TSK Logatec (Boštjan Klavžar, Matej Šimenc in Rok Tršan) ter TSK Jub Dol (Aljaž Praznik, Luka Gostinčar in Gregor Kralj). V ženski kategoriji je naslov državnih prvakinj prav tako šel v roke Blejčankam (Anja Eržen, Alenka Čebašek in Nika Razinger), pred TSK Triglav 1 (Anamarija Lampič, Lea Einfalt in Barbara Jezeršek) in TSK Triglav 2 (Nina Klemenčič, Anita Klemenčič in Polona Klemenčič).


Rezultati: DP šprint štafete
Rezultati: DP štafete


Leave a Comment