FOTO: Skakalci uspehe znova nazdravili s penino

Sedaj že skoraj redno tedensko srečanje skakalcev s predstavniki sedme sile v prostorih Smučarske zveze Slovenije je potekalo tudi ta teden. Razlogov za slavje namreč ni manjkalo, saj so naši orli odlično nastopili na dveh tekmah svetovnega pokala v poletih v češkem Harrachovu. Robert Kranjec je na prvi tekmi znova stopil na zmagovalni oder, tokrat na drugo mesto, v drugo pa se je uvrstil tik pod njih. A mu je nehvaležno četrto mesto povsem pristajalo, saj je s tem Jurij Tepeš prvič v karieri pristal na zmagovalnem odru. Ljubljančan je bil tretji. Robert in Jurij ste uspehe z reprezentančnimi kolegi in vodstvom nazdravili s penino.

Razvrstitev v poletih – pokal narodov
1. Avstrija 616 točk
2. Slovenija 612
3. Norveška 399


Uspehe so skakalci nazdravili s penino [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Lepa popotnica za naprej

Vsaka uvrstitev med najboljšo deseterico je odličen rezultat. Razlike na tekmah so izjemno majhne, zato že z najmanjša napako v enem skoku nisi več konkurenčen. Na tekmi v poletih smo tako bili že štirje znotraj ene točke. Moji rezultati so super. Na prihodnje tekme grem sproščeno, vendar počasi postaja vse skupaj naporno. V torek nas čaka državno prvenstvo, ki mi sicer terminsko najbolj ne ugaja, vendar se ga bom udeležil,” je razmišljal Kranjec.

Tepeš si bo prve stopničke za vedno zapomnil, saj se mu je s tem izpolnile otroške sanje. “S tretjim mestom sem dobil potrditev, da smo dobro delali. Končno sem se tudi pozimi zavihtel na zmagovalni oder. Sedaj bo lažje delati naprej, čeprav so bili že prejšnji rezultati vrhunski. Del uspehov je vsekakor potrebno pripisati tudi sproščenosti v ekipi. Veliko lažje je delati v taki ekipi, veliko časa se zabavamo. Ko ti ne gre, te ostali lažje dvignejo,” odličnega ekipnega vzdušju ni pozabil omeniti sin Mirana Tepeša. Njegov padec pri 220,0 metrih ni pustil posledic, kar je pred nadaljevanjem sezone najpomembnejše.

Peter Prevc še vedno odpravlja napake

Med skakalno elito se je po uspehih na mladinskem svetovnem prvenstvu znova vrnil Jaka Hvala, ki je cirkus skakalne elite pogrešal. Na letalnici je še pridobival občutke, zato tokrat ni posegel po najvišjih mestih.

Vse skupaj se mi mora še poklopiti. Odpraviti moram še tiste male malenkosti, ki jih že celo sezono poskušam. Pretekli treningi v Planici so glede občutkov pomagali, vendar tega na tekme še nisem znal prenesti,” se svojih pomanjkljivosti zaveda Peter Prevc.

Nemška turneja pred vrati

Konec tedna se bo svetovni pokal nadaljeval z nemško turnejo. Najprej prihaja na vrsto Willingen, sledi Klingenthal in na koncu še poleti v Oberstdorfu, kjer je lani slovenska ekipa prvič v zgodovini slavila zmago.


Fotogalerija: 04.02.2013, novinarska konferenca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]


Leave a Comment