Gregorinova z vrhunsko predstavo na četrtem mestu

Po moški zasledovalni preizkušnji v Hochfilznu, na kateri je slavil Jakov Fak, so na svoj račun prišle tudi biatlonke. Na 10-kilometrski preizkušnji smo imeli tudi dve slovenski predstavnici, najboljše izhodišče na tekmi pa je imela Ukrajinka Darja Domračeva. Teja Gregorin se je na pot podala kot sedma in sicer 40 sekund za Domračevo, medtem ko je Andreja Mali nosila startno številko 54. Njen zaostanek z včerajšnjega šprinta je znašal 2 minuti in 12 sekund.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Teja Gregorin je po prvem streljanju, na katerem je bila 100-odstotno natančna, zasedala šesto mesto, drugi postanek pa se je končal z enim zgrešenim strelom. Na prvo streljanje v stoje je prišla kot 13., svojo nalogo znova opravila uspešno in tako napredovala na deveto mesto. Teja se je nato izkazala tudi s preostalimi petimi naboji in v zadnji krog odšla s petim časom ter celo v boj za drugim mestom.

Andreja Mali je pred prvim streljanjem pridobila kar nekaj mest in potem še petkrat zadela. Po drugi postaji, na kateri je bila znova odlična, je zasedala že 35. mesto, potem pa si je v stoječem položaju žal prislužila kar tri kazenske kroge. Malijeva je na zadnje streljanje prišla kot 49., pokrila štiri tarče in na koncu zasedla 51. mesto.

Iz skupine štirih biatlonk, ki so zaostale za kasnejšo zmagovalko Synnoeve Solemdal iz Norveške (1,0,0,0) in se borile za drugo mesto, sta malo pred ciljem pobegnili Tora Berger iz Norveške (0,1,1,0) in Kaisa Mäkäräinen iz Finske (0,0,2,2) , Gregorinova pa se je proti Domračevi (2,0,0,1) borila vse do ciljne črte. Teja je na koncu za las prehitela Ukrajinko in tako prišla še do enega izjemnega rezultata.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Gregorinova, ki je z današnjim dosežkom izenačila tretji najboljši rezultat na tekmah svetovnega pokala, je po slavnostni podelitvi dejala: “Uresničile so se mi želje. Včeraj sem dejala, da si želim vsaj ostati na sedmem mestu. Mislim, da je bila tekmo zelo lepa. Od štarta do cilja sem imela dober tempo, saj me na progi ni “pobiralo”. Zelo sem vesela tudi zato, ker sem na koncu zbrala še toliko moči, da sem uspela “prešprintati” Domračevo.

Trener Uroš Velepec, ki ima danes obilo razlogov za veselje, pa je nato menil: “Mislim, da je bil nastop Teje blizu popolnega, pokazala je še korak naprej pri teku. V zadnjem krogu je imela to smolo, da je šla v boj s tremi najboljšimi tekačicami tega časa. Vsi smo pričakovali oziroma upali, da bo poskušala z njimi zdržati čim dlje, na koncu pa je celo premagala najboljšo tekačico Domračevo. To je sigurno fantastičen dosežek. Naredila je vse tako kot je treba in napredovala na višje mesto.

Jutri bomo v Hochfilznu spremljali štafeti za ženske in moške. Med slednjimi bodo nastopili tudi naši biatlonci. Preizkušnja se začne ob 11.15.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hochfilzen :. Zasledovalno (m)


Leave a Comment