Matjaž Triplat in skakalke dihajo kot eno

Vražje Slovenke, kakor so se poimenovale skakalke, so znova dokazale, da so na pravi poti. Na mladinskem svetovnem prvenstvu v češkem Liberecu so na ekipni tekmi gladko ugnale tekmice in se razveselile zlate medalje, poleg tega pa je Katja Požun na posamični tekmi prišla še do brona.


Špela Rogelj, Katja Požun, Ema Klinec in Urša Bogataj so nazdravile osvojenim medeljam [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Z lepimi spomini se je iz Libereca vrnil glavni trener ženske reprezentance Matjaž Triplat: “Za nami je fantastičen vikend. Pogosto se ponavljam, da moramo le minimalizirati naše napake, pa bo dovolj. Po dolgem času sem na tekmi neizmerno užival in to si želim tudi v prihodnje.

Za Požunovo je to uspeh kariere

Dekleta so pred ekipno tekmo veljala za nesporne favoritinje, kar so tudi dokazale z 222 točkami prednosti. “To je vrhunec moje kariere do sedaj, saj je bilo to moje zadnje mladinsko svetovno prvenstvo. Vedela sem, da sem z dobrimi skoki sposobna. Na tekmi je težko izvesti dva perfektna skoka. Tudi moja to še vedno nista bila, ampak se je izšlo. Moji cilji niso rezultatski temveč, da izvedem tehnično čim bolj pravilne skoke,” je razmišljala Katja Požun. Najmlajša članice ekipe 15–letna Ema Klinec se je dobro ujela s sotekmovalkami, ki so se zabavale tudi izven skakalnice. “Za mano je sijajen teden. Z dekleti smo se dobro imele tudi izven tekmovanja, izven skakalnice. Funkcionirali smo kot ekipa. Potrebujem še nekaj izkušenj, da bom skoke iz treninga prenesla tudi na tekmo. Uspešen teden pa je bil kronan z zlato medaljo.


Katja Požun in Špela Rogelj [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Vzdušje v ekipi je odlično

Da je vzdušje v ekipi odlično je poudarila tudi Urša Bogataj: “Bile smo zelo dobra ekipa. Tudi izven skokov smo se zelo zabavale. Bilo je dobro. Vse smo se potrudile po svojih najboljšim močeh. Upam, da mi bo takšne skoke uspelo obdržati do konca sezone.” Podobnega mnenja je bila tudi Špela Rogelj, ki bi s skoki prikazanimi ne ekipni tekmi, gladko osvojila tudi posamično medaljo: “Ekipna tekma je bila super. Naredila sem super skoka. V četrtek na posamični tekmi mi to ni uspelo. Imela sem super sotekmovalke, kar nas je popeljalo do uspeha.

Varovanke Matjaža Triplata so ravno danes odšle na dolgo pot proti Japonski. Tam bodo ostale dva tedna, saj so ta konec tedna na sporedu tekme v Sapporu, prihodnji teden pa še v Zaou. Proti deželi vzhajajočega sonca so odpotovale Urša Bogataj, Špela Rogelj, Katja Požun, Maja Vtič, Eva Logar in Anja Tepeš, medtem ko je Ema Klinec še vedno premlada za nastopanja na najvišjem rangu tekmovanja.


Fotogalerija: 29.01.2013, novinarska konferenca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]


Leave a Comment